błażejreda16 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 witam mam problem bo niewiem jak moge zrocić ładowanie w mojej wsk moze mi pomorzecie? z gory dzieki!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jak by s trochę więcej informacji podał było by fajnie.Z czym masz problem ?Czy brakuje ci elementów, schematu czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
błażejreda16 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 niemam schematu do tego i niewiem jak moge to zrobic??? z góry dzieki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 WSK175 z silnikiem Wiatr ma alternator z dwoma uzwojeniami.Pierwsze 12V tylko do świateł przy pracującym silniku.Drugie 6V do ładowania akumulatora i zapłonu.Jeżeli masz aku 6V to w sklepie z częściami elektronicznymi kup mostek prostowniczy 10A i trzeba go wpiąć w obwód ładowania.Możesz zapytać w sklepie o diodę Zenera 7.5V ale z możliwie dużym prądem i wpiąć ją na "+" ładowania, chociaż w WSK nie jest to konieczne. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi