Enduroboj. Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dzięki za rady. Jednak niestety wydaje mi się, iż ze zmianą gaźnika narazie się wstrzymam bo nie mam hajsu. Zbieram na malowanie, może sam coś prysne ;) Ale co do wybebeszenia dyfuzora to chyba musze począć pierwsze kroki :) Od czego mam zacząć iczy w ogóle jest sens samemu brzeszczotem ciąć ten dyfuzor?? Jak tak to z której strony i w którym miejscu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Od czego mam zacząć iczy w ogóle jest sens samemu brzeszczotem ciąć ten dyfuzor?? Jak tak to z której strony i w którym miejscu ??Tak tni sie brzeszczotem, najczęsciej w najgrubszym miejscu. Tyle że cięzko samemy wyjąć wszytkie przegrody i siatke ze środka. Pogadaj z Enduroguy`em. On w Ts wycinał to wie dokładnie gdzie ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 No gratulacje. Jednak znam pare niemiłych histori dotyczących tej ts wiec najpierw ją ładnie zrob a potem sie bierz za tuning mechaniczny. I troche chamsko bo kolega był już umówiony a tomek sprzedał tobie :/ i nawet nas o tym nie poinformowal. Jak po nią jechaliśmy to zadzwonile i sie okazalo ze ts sprzedana. A zobaczy czy przednie zawieszenie nie jest krzywe bo jakos dzownie na zdjeciach wyglada. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A jakie są te niemiłe historie ???? Wiem że z zewnątrz ta TS nie jest za rewelacyjna. A właśnie mam zamiar kłaść na nią lakier, i odrazu tutaj mam pytanko co myślicie o położeniu lakieru sprężarką u siebie w garażu ?? Jak tak to jaki lakier jaki podkład i czy kłaś bezbarwny na końcu ???? Prosze o rady. I o przytoczenie tych historii. Przednia zawiech jak całe moto jest prosta ale uszczelniacze pożądnie plują olejem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 gratuluje sprzeta a co do malowania => jesli zadajesz te pytanie to chyba znaczy że nie masz doswiadczenia z malowaniem. a malowanie plastikow jest trudniejsze od malowania blachy , bo do podkladu, bazy itd dodaje sie odpowiednia ilosc uelastyczniacza zeby lakier nie pekal i nie schodził podczas wygiecia danego elementu. koszt samych materialów to ponad 150 zł, jak zrobisz sam to stracisz kase, czas a lakiernik ktory bedzie kladł nowa warstwe wezmie wiecej kasy za "poprawienie" spierd***nej roboty :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 gratuluje sprzeta a co do malowania => jesli zadajesz te pytanie to chyba znaczy że nie masz doswiadczenia z malowaniem. a malowanie plastikow jest trudniejsze od malowania blachy , bo do podkladu, bazy itd dodaje sie odpowiednia ilosc uelastyczniacza zeby lakier nie pekal i nie schodził podczas wygiecia danego elementu. koszt samych materialów to ponad 150 zł, jak zrobisz sam to stracisz kase, czas a lakiernik ktory bedzie kladł nowa warstwe wezmie wiecej kasy za "poprawienie" spierd***nej roboty Nop mi koles musial caly lakier (nawet orginalny) usuwac bo inaczej farba sie luszczyla i ogolnie dupa zbita byla. Enduroboj kolego drogi ;). Tnij brzeszczotem a nie diaxem bo diax ma wieksza grubosc ciecia i moga Ci potem mocowania wydechu nie pasowac. Ja przecialem tam pod bakiem jak sie wydech zaczyna i potem jak sie zaczyna zwezac (bedziesz wiedzial o co chodzi jak przetniesz w pierwszym miejscu). Kryzy sa zgrzewane z dyzuzorem w czterech miejscach. Robisz "Dziurki" w diaxem w miejscu zgrzewania i kryzy wyjmujesz reka. Potem wyrywasz wate obcegami i zabijasz siatke, zeby byla rowna ze sciankami albo usuwasz ja tak kryzy. Po tym zabiegu Ts mniej pali i lepiej chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Co do lakieru to macie racje szkoda czasu i straconych pieniędzy!! Nie orientujecie się może ile kosztowało by polakierowanie TS ?? A co do dyfuzora to jeszcze zagadam na gadu, ale wydaje mi się że im szybcie go opustosze tym lepiej ;) Jeszcze przelotowa końcówka i będzie git :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 to zalezy do kogo dasz, ale mysle ze do 300 zł u porzadnego lakiernika. zdzieranie starej warstwy mozesz zrobic sam, zawsze to troche taniej. tylko najpierw pogadaj z fachowcem jak i jakimi papierami to zrobic zeby nie zostawic glebokich rys :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Z tym lakierem to chyba racja!! Niema sensu zabawa w lakiernika!! Oczekuje na te nieciekawe historie dotyczące mojej TS :| Teraz czeka mnie wymiana uszczelniaczy i oleju w amorkach a potem będe kombinował dalej. O i jeszcze jedno powiedzcie mi z czego najlepiej zrobić przelotówke i jak, bo orginalny wydech od TS jest strasznie ciężki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No to co Ci mowilem jak jadac 80km/h wyrznal przez kiere ;). Mowil ze jechal 80 wyskoczyl mu jakis ptak, zahamowal i przy 40km/h mu kolo zblokowalo (pewnie przesadzil :) ). Stad sie wziela ta dziura w deklu od sprzegla (nozka od hamulca :lol: ). Jesli chodzi o koncowke to jutro bede lecial wybierac cos na material na tlumik do mojej DT. Kupie jakas rure nierdzewnal nie za gruba zeby ciezka nie byla, kumpel pospawa wypoleruje i bedzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Casem taka samoróbka jest super ( o ile jest dobrze zrobiona) ale często też idzie kupa kasy i pracy a na allegro mozna wyrwac dobre końcówki poniżej 100zł Tylko problem w tym, że żadko sie trafiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ostatnio mi kumpel do Ts robil to sie nie zawiodlem- sprawdzala sie super. Dalem mu za nia 20zl :). Teraz wyjdzie cos kolo 40-50zl bo bede nowe materialy kupowal, ale za to bedzie swietnie wygladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 wejdz sobie na www.dt125.de , na gorze dział WERKSTATT , pozniej w TUNING (jest po prawej stronie), nastepnie w MOTOCROSS ESD :mrgreen: wydeszek z puszki po WD 40 , nawet kwasowki nie potrzebujesz :) a tak szczerze to jakbym sam robił taki wydech, to z tego projektu moooooże uzylbym jedynie tego okraglego "czegos" co sie wstawia miedzy kran (baterie) a sciane , ladnie wyglada jako zakonczenie wydechu Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No ta koncoweczka jest niesamowita, ale wg. mnie po pierwszej glebie ta puszka by sie wgniotla. A to okragle cos to wlasnie nie wiedzialem skad wytrzasneli , ale mnie oswieciles (niestety nie znam niemieckiego). Chyba wykorzystam to w swojej samorobce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ja tez praktycznie nie znam niemieckiego, ale gdzies tam pisalo "armaturen" czy jakos tak takze łatwo sobie skojarzyc 8) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi