Skocz do zawartości

mz etz 150 problem prosze o pomoc

rybson13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec sprawa wyglada tak ruszam swoja mz z miejsca to najpierw wejdzie na obroty tak do 3tys. i dopiero rusza tak samo jade sobie na 2 tys. gwaltownie dodam gazu i dojdzie do 3tys. obrotomierz i zrywa tak jakbym strzelal ze sprzegla jade na 4 biegu redukuj daje gaz i dopiero po sekundzie zrywa mi etke jest to troche denerwujace zwlaszcza na zakretach gdy sie redukuje co to moze byc prosze o pomoc

No wiec sprawa wyglada tak: gdy zamierzam ruszyc swoja mz z miejsca to daje gaz puszczam sprzeglo a ona dochodzi do 3tys. i dopiero rusza. Czyli do 3tys mam jakby jałowy bieg. Tak samo jade sobie na 2 tys. gwaltownie dodam gazu i dojdzie do 3tys. obrotomierz i zrywa tak jakbym strzelal ze sprzegla. Jade na 4 biegu redukuje daje gaz i dopiero po sekundzie zrywa mi etke tak jakby sprzeglo slizgalo, jest to troche denerwujace zwlaszcza na zakretach gdy sie redukuje bo tzreba odczekac sekunde zanim silnik zacznie ciagnac. Co to moze byc prosze o pomoc?? Juz wiadomo o co chodzi??;] btw. to jak pisze to wina GG;D Aha to napewno nie lewe powietrze ani gaznik;]

Skoro obrotomierz sie kręca a motorek nie przyspiesza i dopiero póżniej chwyta to też bym obstawiał sprzęgło ale co w nim to trudno powiedzieć :? Jeszcze się nigdy z czymś takim nie spotkałem.Może coś ze stożkiem na którym jest osadzone sprzęgło jest coś nie tak i obraca się na nim,tylko wtedy niwiadomo czemu łapie :?: :!:

no wiec stozek odpada bo to etz 150 a sprzeglo nie siedzi na wale wiec to chyba sprzeglo slizga;] tak mi sie wydaje tylko niemoge go ustawic odpowiednio z poczatku myslalem ze mam az tak wyrabany lancuszek;] ide za podpowiedzia greedo bo on chyba trafil