rafik Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 co myslicie o tych maszynkachbo ostatnio cos mnie naslo na chopperai te dwa modele chodza mi po glowiemysle o maszynce powyzej 2000rjak spisuja sie te sprzety w trasie : dwie osoby i bagaz.z gory dzieki ;) Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Witam, wprawdzie nie posiadam osobiście żadnego z tych sprzętów ale moim zdaniem jeśli myślisz o dalszych wypadach w dwie osoby plus bagaż, to są to trochę słabe motocykle do tego celu. Nie twierdzę, że się nie da, ale koników trochę za mało i jak pojedziesz np. w góry to trochę się mogą męczyć. Oczywiście zależy to też od Twoich (i Twojej kobiety:)) gabarytów. Jak bym miał jednak wybrać to byłoby mi ciężko - oba motocykle przedstawiają podobną klasę. Na korzyść Yamahy jest napęd kardanem a na korzyść Hondy silnik. Moim zdaniem jak myślisz o chopperze i masz wystarczająco kasy to wziął bym od razu coś co ma minimum 800 pojemności lub raczej powyżej 1000 cm3. Wiem to z doświadczenia - mimo wszystko mniejsze pojemności szybko się nudzą i jednak człowiek prędzej czy później (raczej prędzej:D) zaczyna myśleć o zmianie na coś większego. Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Rafik, taki stary podróżnik i w armaturę celuje :?: Kup Ty sobie porzadne trailerowe enduro, bo Ci dupsko odpadnie, że o pupci żony na tylnym zydelku nie wspomnę. Na Hondę jesteś przede wszystkim za długi. Drag Star jeszcze ujdzie bo jest nieco dłuższy niż Shadow (przynajmniej takie sprawia wrażenie) i potężniejszy. Miałem kiedyś w jednym czasie Hondę VT600 Shadow i Yamahę XTZ660 Tenere. Kolosalna różnica w jeździe na korzyść tej drugiej. Od tamtej pory wyleczyłem się raz na zawsze z chopperów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Witam! Mialem juz dwie shadowki i nie moge zlego slowa o nich powiedziec. Sa to bardzo dopracowane motocykle,bezawaryjne i oszczedne- nawet ponizej 4L/100 w trasie jednak 600-ka jest dosc slaba. Zaladowany motocykl bedzie sie na trasie meczyl, choc to oczywiscie zalezy od preferowanego stylu jazdy. Mimo to stosunek mocy do masy jest w hondzie troche lepszy niz w yamasze. Atutem drag stara ,szczegolnie w trasach jest wal kardana. Smarowanie lancucha w nie posiadajacej centralnej podstawki hondzie z zalozonymi sakwami moze byc dosc uciazliwe. Uwazam ze rewirem obu modeli jest raczej miasto i okolice. Do dluzszych tras polecalbym raczej odpowiedniki obu marek ,ale o pojemnosci 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Witam! Mialem juz dwie shadowki i nie moge zlego slowa o nich powiedziec. Sa to bardzo dopracowane motocykle,bezawaryjne i oszczedne- nawet ponizej 4L/100 w trasie jednak 600-ka jest dosc slaba. Zaladowany motocykl bedzie sie na trasie meczyl, choc to oczywiscie zalezy od preferowanego stylu jazdy. Mimo to stosunek mocy do masy jest w hondzie troche lepszy niz w yamasze. Atutem drag stara ,szczegolnie w trasach jest wal kardana. Smarowanie lancucha w nie posiadajacej centralnej podstawki hondzie z zalozonymi sakwami moze byc dosc uciazliwe. Uwazam ze rewirem obu modeli jest raczej miasto i okolice. Do dluzszych tras polecalbym raczej odpowiedniki obu marek ,ale o pojemnosci 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Drag Star jest większy i raczej powinno się go porównywać z Shadow 750. VT 600 to raczej klasa Virago 535. Natomiast przechodząc do meritum: Drag Star 650 faktycznie przsyspieszeniami i mocą nie grzeszy, no ale w koncu nie został stworzony po to,zeby sie nim ścigać. Jazdziłem nim w trasę w dwie osoby z bagażem i wszystko było w porządku. Oczywiście 1100 będzie się tu na pewno lepiej sprawdzał - temu nie zaprzeczę :) , ale nie każdego na to stać...Pozdrawiam:), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 chodzi o to ze chce nim troche pojezdzic i potem zonie zostawica moje typy czyli SV1000 i VS 1400mysle ze beda dla niej za duzea tam gdzie mieszkam niestety za szybko sobie pojezdzic nie mozna bo na kazdym rogu cap stojii rozdaje tikietywracajac do tematuto wady wrodzone tych maszynek poprosze :lol: bo chyba sa jakies :)ps. michal trzeba w zyciu wszyskiego poprobowacwiesz wkoncu sa tu heywaye 8) Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Rafik -> Mieszkasz w USA to może kup HD :) A co do wad to o Shadow 600 nic mi nie wiadomo natomiast Drag Star 650 podobno cierpi na korozję wydechu (jak wiekszoścmotocykli) i od drgań potrafią się poluzować śrubki. W teście w jakiejś gazecie wyczytałem, że przy przebiegu 50 tys km do wymiany były tłoki 8O ale moj znjaomy miał XVS 650 i jak narazie zmieniał tylko pierścienie (przy około 80 tys km). P.S. Jak mieszkałeś w Wyskowie (tym nad Bugiem) to byliśmy prawie sąsiadami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Tylko honda... Odnośnie dragstara coś mi się obiło o uszy, że po przebiegu ok. 50 tyś. km silnik wykazuje dość znaczne zużycie. Jak Pompka pisze kup sobie HD jakies 883 - mały zwinny, oszczędny i niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Jak Pompka pisze kup sobie HD jakies 883 - mały zwinny, oszczędny i niedrogi. Siwy ktoś Ci się włamał na konto i jakieś herezje wypisuje podszywając się pod Ciebie :lol: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajo79 Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Też swego czasu myślałem nad shadow600, ale stwierdziłem że jest za mały.Wolałbym dragstara, bo jest większy (i co za tym idzie- ma więcej miejsca na bagaże) :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi