Gość elm Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 Problem:Mianowicie,nie mogę doć rady z ciagle (okapconą świecą)czarną swiecą.Jest to bodajże przyczyna gaznika i zapłonu,cuda wyprawiałem z zapłonem, kupiłem gaznik BING bez rezultatu .Dzieje sie tak że etka po przejechaniu 10km sama stajeMuszę świece wykręcić przeczyścić i można jechać dalej i tak wkoło macjeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 a olej w skrzyni jak wyglada? czuc benzyne? moze simmer walniety i zaciaga? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 Zwłaszcza jak ten osad na świecy jest taki oleisty to pewnie simmering na wale bo skoro nawet na nowym gażniku tak masz to kwestia jego stanu odpada(oczywiście świeca ma prawidłową ciepłote i jest nowa :clap: :?: :!: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elm Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 osad na swiecy nie jest olejsty,jest całkowicje suchy czarny.Zapomnialem wspomnac że mam elektroniczny zapłon.Jeszcze jedno pytanko:Zapłon elektroniczny jest przykrecony srubą ,lecz ma on minimalne kołysania na boki (zrobił to gościu od kturego kupiłem etz, poco niewiem inic mi na ten temat nie wiadomo) przypiłował on ta częsc co wchodzi sruba mocująca zapłon i jest nierówno spiłowana dlatego ma zapłon lekkie kołysania na boki.czy to może mieć wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 a moze ty za spokojnie jezdzisz? (za niskie obroty i swieca sie sama nie oczyszcza) moze za wysoko iglica ustawiona? A moze swieca za ciepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 Czolem! A ze tak niesmialo zapytam - cewka jest ok?Bo gasniecie po jakims czasie pracy mi sie z tym kojarzy...Cewka sie zagrzewa i przestaje dawac iskre... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 25 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2005 a moze ty za spokojnie jezdzisz? (za niskie obroty i swieca sie sama nie oczyszcza) moze za nisko iglica ustawiona? A moze swieca za ciepla? Ale od spokojnej jazdy motocykl by nie stawał. Świeca jak już może być za zimna a nie za ciepła :!: Skoro nie jest oleisty osad to simmering raczej odpada a przyczyną jest najprawdopodobniej za bogata mieszanka czyli trzeba pobawić się z regulacją gażnika(poziom paliwa w komorze pływakowej,iglica,sprawdż też czy tłoczek od ssania dobrze trzyma)Z tym zapłonem też popatrz(jak regulacja gażnika nie pomoze)No i olej do paliwa lej w dobrych proporcjach(1:50) :D Pewnie tak lejesz ale jak nie to zacznij :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi