Skocz do zawartości

Odwieczne pytanie! Jaki buzer: na siatce czy normalny?

Rekomendowane odpowiedzi

będąc na MŚ i ME nie widziałem nikogo kto by miałbuzer na siadce :!:

wszyscy maja klasyczne , obcinaja boczne osłoby bo dekoncentrują i sporo zawodników nawet nieużywa ochraniaczy na łokcie :roll: widocznie wola sie skoncentrować na jeździe a nie na obcierających ochraniaczach :lol:

• 2 lata później...

Ja latam w tej zbroi

http://www.allegro.pl/item213151644_zbroja...oss_enduro.html

Jest rewelacyjna! Siatka jest rzadka w porównaniu do Utiki i dzięki temu nie jest w niej gorąco.Ja zakładam ją na gołe ciało i nigdzie mnie nie obciera.

Zdecydowanie polecam UFO

TOMEK

Wydaje mi się że pierwsze dwie aukcje ze zbrojami które podałeś i Utika to te same zbroje.Moi dwaj kumple mają Utikę i jeden narzeka na nią bo mu strasznie w niej gorąco, bo siatka jest jak pończocha, a drugi sobie chwali bo ma część chroniącą klatkę piersiową spiętą reg.paskiem z naramiennikiem, a jemu chodziło właśnie o takie zabezpieczenie bo dwa razy już wybił bark, a to że jest w niej gorąco to taki sport że jak się ruszasz to musi być gorąco - jak wolisz chłód to się weź za pływanie.Jeśli chodzi o UTIKĘ to zadzwoń na 606299894.Kumpel kupił Utikę za 270zł.

Ja jeżdżę w XP1 Polisport i jest jak dla mnie bardzo wygodny. Przede wszystkim zakładam go NA koszulkę a nie pod spód. Tak jest o wiele wygodniej w czasie przerwy można szybko zdjąć, poza tym nie jest gorąco. Oczywiście wielu ludzi zakłada buzer POD KOSZULKĘ ... chyba dlatego aby się nie zniszczył, nie obcierał itd. uważam to za całkowity bezsens, on po to jest aby w końcu się zużył i fruuu na śmietnik :-)

Enduro i cross to takie sporty gdzie wszystko jest obrysowane podarte itd.

Pamietam jak mój koleś kupił sobie kurtkę w Angli ... zapłacił w sumie 750 zł. Kurtka pierwsza klasa ... niebiesko biała ... Cordura, Carbon itd.

Na pierwszym wyjeździe po ok. 1 km wyciął orła na dojazdówce asfaltowej (na piachu mu przód pociągnęło) ... w kurtce ze 4 wielkie dziury na wylot ... tarcie po asfalcie wypaliło je jak palnikiem. Miał naprawdę smutną minę ...ale mówię mu : Chłopie to tai sport jest ! ... i dlatego nie kupuję nowego kasku ... stary jest jeszcze dobry, bardzo mocny a to że porysowany jak cholera nie ma dla mnie znaczenia, za to mogę go rzucić na glebę i sobie wygodnie usiąść w lesie :-)

cześć

Ja kupiłem Buzer Utiki i zakładam go na koszulke z długim rekawem taka specjalna oddychajaca i oddajaca pot i na to zkaładma kurtke tez oddychajaca i fakt faktem poce sie ale nie jest ta jakas straszna sprawa, a chroniony czuje sie duzo lepiej niz bez tego. Na szcęście jeszcze nie przyglebiłem zebym musiał przetestowac ale jak człowiek jest zabezpieczony to czuje sie pewniej i popełnia mniej błedów.

Witam, ja jeszcze nie posiadam buzera, ani zbroi, ale mam pewną radę.

Ostatnia gleba jaką zaliczyłem - kierownica (rączka) przyjęta na brzuch - siniak pierwsza klasa :icon_razz: i to chyba skłoni mnie do zakupu buzera bez siatki :evil: i to dość szybko ... :clap:

Pozdrawiam.