Rolf Opublikowano 18 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 Witam Jestem na etapie składania mojej cebry 600F 1991 PC 25. Lakiernik kończy mamrać plastiki, moto już przerejestrowane i ubezpieczone. Natknąłem się jednak na pewien problem i liczę na Wasza pomoc. Mianowicie na gażnikach a dokładniej chyba na drugim pd lewej jest taka jakby kryza (rurka :D ) nie zaślepiona. Chyba cos tam kiedys było wpiętę - jakis wężyk. Niestety jak kupiłem motocykl to chyba nie było nic. Silnik niby pracuje ale trochę mnie to intryguje - co i gdzie to podłączyć??Kolejne pytanko - na zbiorniku paliwa od spodu też są takie nie zabezpieczone "rurki" - czy to ma tak być?? Rozumiem, że nie jestem zbyt fachowy w wypowiedzi :lol: prosze o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 18 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 Te w zbiorniku to odpowietrzenie i odpowadzenie paliwa jak np wlejesz pod sam korek paliwo.Powinny być dwie gumowe rurki poprowadzone aż do dołu silnika . Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf Opublikowano 18 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 Te w zbiorniku to odpowietrzenie i odpowadzenie paliwa jak np wlejesz pod sam korek paliwo.Powinny być dwie gumowe rurki poprowadzone aż do dołu silnika . Dobra - to już jedno wiem. Tak przypuszczałem i sprawdziło się. Kupię wężyk i zrobię to jak ma być. Zresztą wymieniałem wszytkie przewody na nowe, mogłem to załatwić. Dzięki za info. Teraz jeszcze ten gaźnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 18 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 W gaźniku, ale w którym dokładnie miejscu? Do kolektora dolotowego? za przepustnicami? przed przepustnicami? do komry pływakowej czy ot tak, z korpusu? Może to miało być do membrany w kraniku. Tak sie tylko pytam... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 jesli jest to niezaslepiony otworek z krućcu ssącym to sprawdz czy nie masz w kraniku takiego samego wolnego miejsca lub jesli sa wszystkie to czy sa podlaczone z drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Najlepiej jak zrobisz zdjęcie i zamieścisz je tutaj w tym temacie.Zaoszczędzisz sobie pisania na temat tego króćca , a nam pytań w tym temacie.Zrób zdjęcie i wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Sugerowałbym jednak abyś nie zamieszczał zdjęcia swojego krućca na 4um ponieważ jest to nieetyczne i nieprzyzwoite. I co najmniej grozi ostrzeżeniem, a może nawet banem... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi