wojtalski Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Yellow! Kupiłem dzisiaj płyn chłodzący MOTUL MOTOCOOL EXPERT -25, ale nigdzie nie napisali na nim, czy nadaje się do chłodnic/silników aluminiowych. Może ktoś posiada taką informację? (ON jest żółty!!!)http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=showman...&c=62&uid=&sid=Nadaje się to do Transalpa?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 24 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2005 Hmm w opisie nie ma wzmianki o tym czy nadaje się do chłodnic aluminiowych. Widzę, że pozostałe produkty mają taką wzmiankę.Lepiej poczekać na mądrzejszych :) A tak w ogóle, to po co kupiłeś płyn chłodniczy do -25 stopni ?? Wybierasz się teraz na Sybir ?? Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEM Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 A moze w larssonie najlepiej sie zapytac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtalski Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Po przestudiowaniu opisów w języku angielskim, niemieckim i francuskim wynika, że jednak się nadaje. A tak w ogóle, to po co kupiłeś płyn chłodniczy do -25 stopni ??Wybierasz się teraz na Sybir ?? No na Sybir to może nie, ale jakoś specjalnie nie widziałem płynu (przynajmniej Motula) o niższej temperaturze. Jest jeszcze w ofercie - 35 st. C. A swoją drogą to trochę dziwne, że nawet na butelce nie jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Sybir to jedna sprawa, pamietamy o tym, że płyn działa lepiej niż woda też przy +30 stopni - po pierwsze nie dopuszcza do korozji, odkładania się kamienia (jak woda z kranu :-), po drugie gotuje się on przy wyższej temperaturze, po trzecie w pewien sposób smaruje pompę cieczy. Warto go używać nawet jak się śmiga cały rok w np. w Afryce :-). Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 Tak Pawle zgadzam się z Tobą całkowicie. Zastanawia mnie tylko po co w motocyklu, który załóżmy jest używany od wiosny do późnej jesieni płyn o temp.krzepnięcia do -35 stopni ?? ;) Przecież w tych porach roku chyba temperatura nie spada do 0 stopni ;) Ciekawi mnie też to jak zachowuje się taki płyn w wysokich temperaturach panujących latem ?? Dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 Zastanawia mnie tylko po co w motocyklu Zeby Ci w zimie w garazu nie zamarzl i nie rozwalil chlodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 Yellow! Kupiłem dzisiaj płyn chłodzący MOTUL MOTOCOOL EXPERT -25' date=' ale nigdzie nie napisali na nim, czy nadaje się do chłodnic/silników aluminiowych. Może ktoś posiada taką informację? (ON jest żółty!!!)http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=showman...&c=62&uid=&sid=Nadaje się to do Transalpa?Dzięki To podstawowy płyn chłodzący motula, nie musisz się w ogóle obawiac tylko go lać do chłodnicy. Jeżdżę na nim, a też mam chłodnice alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 Zeby Ci w zimie w garazu nie zamarzl i nie rozwalil chlodnicy. Fajny masz garaż jak jest w nim -20 lub -30, ale nieważne, bo nie o to mi chodziło ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi