m16 Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Wydaje mi się, że nie tędy droga - demoludy lepiej powinny chodzić na paliwach o niższej l. oktanowej. Dokladnie !Znajomy odkad pamietam robi do MZ mieszanke w stylu - bezynka 95, gazolina, olej czerwony z orlenu. Chodzi mu to pieknie nie powiem. Jak sie go pytalem czemu tak to mi wyjasnil, ze mz byla przystosowana do bezynki 86 rozedzonej olejem wiec dolewa odrobine gazoliny aby obnizyc liczbe oktanow. i uzyskac w przyblizeniu te 86 oktanow (na pelny zbiornil leje cos kolo 0,7 L gazoliny).Nie wiem jaki to ma sens od technicznej strony ale wiem jedno - na tej mz natlukl juz naprawde sporo tys. km. i nadal chodzi pieknie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Teraz będę lał 95. Nie wiem jak zaczął bym tankować 98 co by było ale nie chce ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 A ja sobie przerobię MZ na gaz ;) tak jak gościu w styczniowym Świecie Motocykli przerobił skuterka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 taa, a butle z gazem to na przyczepce bedziesz wozil. :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 10 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 Teraz będę lał 95. Nie wiem jak zaczął bym tankować 98 co by było ale nie chce ryzykowaćNie masz nic do ryzykowania, poprostu ładnie się przepali i ciut lepiej pujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 10 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 W Świecie Motocykli w tym skuterze na gaz butla była tak co ludzie taka używają do piecyków gazowych. One są 5l. Akurat w tym skuterze był pod siedzeniem. Fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 10 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 a jak bedziecie robili mieszanke w butli gazowej ?? hehehehehecos jak kroplowka ( co jakis czas kropelka do gaznika ) :lol::lol:;);):P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 10 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 Trzeba będzie zamontować dozownik oleju ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 no z tym dozownikiem to jest dobry pomysl. Ale zastanawiam po co zakladac gaz do skutera, jak on i tak malo pali. Jedynie dla szpanu:Podjezdzasz na stacje paliw i mowisz :-5 litrow gazu prosze. ;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 no teraz mu mało pali i tania jazda ale szpan wiadomo i tak nad tym wszystkim góruje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Szpan to raz, ale kosztu założenia instalacji gazowej w niektórych skuterach będą wyższe od ceny samego motoru. W niektórych przypadkach to sie nie opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi