Grabiee Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Mam taki problemik. MAm 15 lat meiszkam w KRakowie. Pragne sobie kupic jakis neizabrzydki, szybki, zrywny jednoslad ale dysponuje max 2500zl. Zastanawialem sie na yamaha dt ale czy z moja mala wiedza mechaniczna porade sobie z nia? bo Z tego co tu czytam duzo ludiz kombinuje z tymi masynami a ja dopeiro zczynam. POzdro Z gory dieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDiJoS Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Haa! Juz nie mam problemu jestem łeb bo jezdzilem na ssaniu i sie dziwilem czemu muli i nie ma mocy xD Teraz jest gicior smiga zarabiscie :bigrazz: Ale mam problem z kopka nie da sie odpalic bo kopka sie slizga i nie lapie- lapie dopiero jak przechyle moto na lewo JAK TO NAPRAWIC ? :biggrin: Grabiee bierz DT jak bedzie trzeba oddac do serwisu to oddasz jesli masz 2500 tys na moto toi na naprawe bedziesz mial ze 100 pln. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabiee Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Haa! Juz nie mam problemu jestem łeb bo jezdzilem na ssaniu i sie dziwilem czemu muli i nie ma mocy xD Teraz jest gicior smiga zarabiscie :bigrazz: Ale mam problem z kopka nie da sie odpalic bo kopka sie slizga i nie lapie- lapie dopiero jak przechyle moto na lewo JAK TO NAPRAWIC ? :biggrin: Grabiee bierz DT jak bedzie trzeba oddac do serwisu to oddasz jesli masz 2500 tys na moto toi na naprawe bedziesz mial ze 100 pln. :lalag:100 zl serwis? nie drozej? A co do mocy to jak kupie np 50 dam rade wszytko sam pozdjemowac blokady czy prubowac sie uczyc?P.S W jakij cenie szaczuja sie dt ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aDiJoS Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Grabiee 100 zł no to raczej u kolegi po znajomosci racja, ale z czasem nauczysz sie prawdopodobnie sam wszystko robic. A co do mocy jeśli nie miales wczesniej enduro to moc dt 50 wydaje mi sie na poczatek ci w zupelnosci wystarczy. Ceny myśle około 2 tys pln. Wie ktos moze co z moja kopka? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 pomoże mi ktoś w sprawie dozownika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Sciagasz pokrywe i dostajesz sie tam gdzie masz dozownik ... odpinasz wszystko od niego wyciagasz dozownik i jego osprzet, odpinasz te gumowe rurki od dozownika i zatykasz je czyms i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 ja tam mam dt5o i nie narzekam ale teraz mam problem powaznyukrecił mi sie gwint ten w który wkreca sie szpilke od zylindra i jak odpalam moto to mi kompresja z pod glowicy ucieka szlysze te wszystkei strzały co ja mam teraz zrobic z ta szpilkom ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terenowy wymiatacz Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 mam problem z kopka nie da sie odpalic bo kopka sie slizga i nie lapie- lapie dopiero jak przechyle moto na lewo Kopki bardzo często sie psują w DT, trzeba chyba dotoczyć jakąmś tulejke bo cięzko ją kupićpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 baro sproboj naladowac tam takiego dwu skladnikowego kleju i wtedy wkrec srube ... powinien zrobic ci sie gwint (prymitywne ale czasem pomaga) mi np jak zerwal sie gwint od sruby w gazniku to dalem do dziurki cyne i zaczalem wkrecac srube i trzyma bardzo dobrze :icon_mrgreen: wiadomo cyna mieciutka i dobrze sie dopasowala a z tym klejem to robilem tak sobie lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazieL Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 ukrecił mi sie gwint ten w który wkreca sie szpilke od zylindra i jak odpalam moto to mi kompresja z pod glowicy ucieka szlysze te wszystkei strzały co ja mam teraz zrobic z ta szpilkom ?????? najłatwiej to ją wymienić :icon_mrgreen: odkręcasz reszte szpilek, sciagasz cylinder, wykręcasz zepsutą szpilke(kombinerkami, czy jakim tam kluczem zaciskowym) wkręcasz nową, zakładasz cylinder, głowice itp i jezdzisz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 RazieL no nue do konca bo gwint na szpilce jest cały tylko w karterze go brak Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 witam mam cały silnik do yamahy dt 50 mx na części jak coś potrzebujecie to gg lub na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabiee Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wiecie mzoe ile szacuje sie cena w dobrym stanie yamahy 80-125? BO zadnych konkretych ofert nie moge znalesc a moja wiedza natemat mechaninki jest mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Dt80 zalezy od rocznika np od 2500zl (sprowadzona do rejestracji) do okolo 3500 w super stanieDT 125 tez zalezy od rocznika ... starsze kupisz za 2500-3500 a nowsze od 4500-7500 a nawet raz widzia;lem za 8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 patryk3860 Napisano Dzisiaj, 08:19 witam mam cały silnik do yamahy dt 50 mx na części jak coś potrzebujecie to gg lub na maila napisz do mnie na gg kupei cały :icon_mrgreen: RazieL no nue do konca bo gwint na szpilce jest cały tylko w karterze go brak co racja to racja słyszłem o jakimś kleju K2 plynna ciesz kumpel mi mowił zebym tam tego nalal wkręcił szpilke i sie gwint odleje ciekawe :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi