Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takie pytanie, bo musiałem zdjąć rurkę od chłodnicy, troche sie rozlało płynu na ziemię, większość udało mi się złapać do zbiorniczka. Po robocie wlałem w chłodnicę co zostało ale nie jest pełna. W zbiorniku wyrównawczym jest jeszcze sporo. Pytanie czy jak będę jeździł to się jakoś wyrówna poziom, że w chłodnicy będą wszystkie żebra(czy co to tam widać)zalane?

Pytam bo w tym tygodniu nie dam rady pojeździć.

5L.... no stary nie załamuj ludzi. Mieszać owszem można ponieważ ten płyn się do tego nadaje wg producenta i na pewno nadaje się do aluminiowych chłodnic. Jeśli nie żal Ci paru groszy na nowy płyn to możesz kupić inny dowolny tańszy do póki jest na nim informacja, że może być stosowany w aluminiowych chłodnicach.

Ile wlezie to loteria, najpierw zalewasz układ do momentu aż się odpowietrzy i będzie pełny a potem uzupełniasz wyrównawczy i gotowe.

Rada na przyszłość, jeśli nie radzisz sobie z tak prostymi czynnościami pomyśl nad mechanikiem albo znajdź kogoś kto sobie z tym radzi. Obsługa motocykla nie sprowadza się tylko do przekręcania kluczyka.

Przepraszam ale, gdzie napisałem 5l? W serwisówce jest napisane

Total amount: 1,05L

Reservoir tank capacity: 0,35

Nie jestem po prostu pewny czy total już jest z rezerwowym zbiorniczkiem czy trzeba doliczyc. Prosta matematyka, albo mamy 1,05 albo 1,4... sory 5l, mój błąd, jak mogłem być tak głupi.

Na koniec chciałbym przeprosić Pana Dokładnego za to, że rozlałem trochę płynu. Napiszę jak to było:

ciekawe co to za wąż? A zdejmę go sobie, ooo leci jakiś niebieski płyn, może lepiej coś podstawię bo czasem się przyda, potem na forum zapytam co to jest.

Chyba jednak kupię nowy bo ze 3L się rozlało :icon_rolleyes:

To była ironia :icon_rolleyes: Do mało którego motocykla tyle wejdzie. Danymi z serwisówki możesz się sugerować w zakresie zakupu, bo inaczej zapowietrzysz sobie układ albo przelejesz na podłogę.

Edytowane przez Shinigami

W tym wieku liczy się stan. Jeśli będzie wyglądała fatalnie to prawie na pewno się rozsypie. DT to fajny sprzęt ale ma taką wadę, że jeśli choć raz się zepsuje i się tego nie naprawi zgodnie ze sztuką to będzie się sypać ciągle.

Yamaha, którą chcę kupić ma 26 lat. Nie będzie się sypać? Posłuży jeszcze trochę? Jak to jest z tym zawieszeniem i silnikiem w dt?

jeśli jest to przynajmniej model lc (chłodzony cieczą tarcza z przodu) to bierz....

dt jest wieczna :D częsci kosztują śmieszną kasę, jest ogromny rynek używanych....

silnik w R jest zaj***sty prosty jak budowa cepa, niezniszczalny, ma świetną charakterystykę oddawania mocy dla początkującego (mocny jak na 2T dół, i dosyć równomierne oddawanie mocy jak na 2T ) chociaż na dłuższą metę brak jadu i agresora trochę nudzi :D

tak se licze 26 lat to jest rocznik 1985?? to będzie albo lc albo chłodzona powietrzem.....z tego co sie orientuje lc nie ma zaworu wydechowego i jest trochę słabsza ale prostszy silnik(odpada elektryka od sterowania zaworem i sam zawór )....

obejrzyj jak zdrowa to będzie smigac....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Jak mój szwagier wróci z Warszawy to zobaczy czy ona jeszcze chodzi bo prawie cały czas stoi w garażu. Ale jakby co to pewnie ją naprawi. Tylko się zastanawia czy mi ją sprzedać czy zostawić ją siostrzenicy ale jak siostrze powiem żeby go namówiła to się zgodzi pewnie sprzedać DT :D

• 1 miesiąc temu...

ja w każdym niewysilonym 2T zmieniałem co roku bez limitu km.....kumpel w dt 125 to samo......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl