zizoug Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 A ja mam takie pytanie, bo musiałem zdjąć rurkę od chłodnicy, troche sie rozlało płynu na ziemię, większość udało mi się złapać do zbiorniczka. Po robocie wlałem w chłodnicę co zostało ale nie jest pełna. W zbiorniku wyrównawczym jest jeszcze sporo. Pytanie czy jak będę jeździł to się jakoś wyrówna poziom, że w chłodnicy będą wszystkie żebra(czy co to tam widać)zalane? Pytam bo w tym tygodniu nie dam rady pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zwyczajnie sam uzupełnij płyn np. Prestone 1L jakieś 14zł na orlenie. Zbiornik wyrównawczy jest tylko do małych ubytków a nie odwalania maniany przy składaniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 To chyba już lepiej zlać cały bo mieszać to chyba niebardzo, tylko ile tak mniej więcej wchodzi? Łącznie z zbiornikiem wyrównawczym 1,4 l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 5L.... no stary nie załamuj ludzi. Mieszać owszem można ponieważ ten płyn się do tego nadaje wg producenta i na pewno nadaje się do aluminiowych chłodnic. Jeśli nie żal Ci paru groszy na nowy płyn to możesz kupić inny dowolny tańszy do póki jest na nim informacja, że może być stosowany w aluminiowych chłodnicach.Ile wlezie to loteria, najpierw zalewasz układ do momentu aż się odpowietrzy i będzie pełny a potem uzupełniasz wyrównawczy i gotowe. Rada na przyszłość, jeśli nie radzisz sobie z tak prostymi czynnościami pomyśl nad mechanikiem albo znajdź kogoś kto sobie z tym radzi. Obsługa motocykla nie sprowadza się tylko do przekręcania kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Przepraszam ale, gdzie napisałem 5l? W serwisówce jest napisane Total amount: 1,05LReservoir tank capacity: 0,35 Nie jestem po prostu pewny czy total już jest z rezerwowym zbiorniczkiem czy trzeba doliczyc. Prosta matematyka, albo mamy 1,05 albo 1,4... sory 5l, mój błąd, jak mogłem być tak głupi. Na koniec chciałbym przeprosić Pana Dokładnego za to, że rozlałem trochę płynu. Napiszę jak to było:ciekawe co to za wąż? A zdejmę go sobie, ooo leci jakiś niebieski płyn, może lepiej coś podstawię bo czasem się przyda, potem na forum zapytam co to jest. Chyba jednak kupię nowy bo ze 3L się rozlało :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 (edytowane) To była ironia :icon_rolleyes: Do mało którego motocykla tyle wejdzie. Danymi z serwisówki możesz się sugerować w zakresie zakupu, bo inaczej zapowietrzysz sobie układ albo przelejesz na podłogę. Edytowane 9 Czerwca 2011 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misztal65 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Mam jeszcze pytanko. Yamaha, którą chcę kupić ma 26 lat. Nie będzie się sypać? Posłuży jeszcze trochę? Jak to jest z tym zawieszeniem i silnikiem w dt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 W tym wieku liczy się stan. Jeśli będzie wyglądała fatalnie to prawie na pewno się rozsypie. DT to fajny sprzęt ale ma taką wadę, że jeśli choć raz się zepsuje i się tego nie naprawi zgodnie ze sztuką to będzie się sypać ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Yamaha, którą chcę kupić ma 26 lat. Nie będzie się sypać? Posłuży jeszcze trochę? Jak to jest z tym zawieszeniem i silnikiem w dt? jeśli jest to przynajmniej model lc (chłodzony cieczą tarcza z przodu) to bierz.... dt jest wieczna :D częsci kosztują śmieszną kasę, jest ogromny rynek używanych.... silnik w R jest zaj***sty prosty jak budowa cepa, niezniszczalny, ma świetną charakterystykę oddawania mocy dla początkującego (mocny jak na 2T dół, i dosyć równomierne oddawanie mocy jak na 2T ) chociaż na dłuższą metę brak jadu i agresora trochę nudzi :D tak se licze 26 lat to jest rocznik 1985?? to będzie albo lc albo chłodzona powietrzem.....z tego co sie orientuje lc nie ma zaworu wydechowego i jest trochę słabsza ale prostszy silnik(odpada elektryka od sterowania zaworem i sam zawór ).... obejrzyj jak zdrowa to będzie smigac.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Michoa, rozchodzi się o 80cc Siemka :)Mam okazję kupić DT 80 LC I 1985 r. Mam 163 cm wzrostu i ok. 50 kg wagi. Czy to wystarczy żeby ją ogarnąć? I jak możecie to powiedzcie coś o niej. Jakieś wrażenia, moc itd. Z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misztal65 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Jak mój szwagier wróci z Warszawy to zobaczy czy ona jeszcze chodzi bo prawie cały czas stoi w garażu. Ale jakby co to pewnie ją naprawi. Tylko się zastanawia czy mi ją sprzedać czy zostawić ją siostrzenicy ale jak siostrze powiem żeby go namówiła to się zgodzi pewnie sprzedać DT :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak to jest z oponami do enduro? Jakies lepsze/gorsze modele? DT mam od niedawna, wiec bede wdzieczny za jakies konkretne linki do allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Co ile nalezy wymieniac olej w skrzyni w dt125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 ja w każdym niewysilonym 2T zmieniałem co roku bez limitu km.....kumpel w dt 125 to samo...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 ja w każdym niewysilonym 2T zmieniałem co roku bez limitu km.....kumpel w dt 125 to samo...... też tak robiłem,aha i zaraz jak kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi