grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 a w trasie ile sobie łyknie ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mi w trasie przy około 70km/h to mało gdzieś 3 l, ale jak lecisz tak 90-100 to już 4-5l, pozro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Maderick jesteś z moich stron ja koło Działoszyna mieszkam :). Powtarzam pytanie: Jaka średnica gardzili jest w 125? (chodzi o gaźnik jak by ktoś nie wiedział) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Jak juz wczesniej napisałem simering na wale wymieniłem i dalej jest to samo.Dzxisiaj jeszcze pojezdziłęm powoli i zauwazyłem ze sa momenty ze dt ma zajebista moc np.1>2>3 i gasnie , nacisjkam sprzegło i gazuje go to powoli sie odmuli ale to i tak na 5 sekund.Jade np 1 dam duzo gazu pociagnie zajebiscie i przygasa.Czy powodem moze byc to ze zalewałem olej do benzyny do pił motorowych(ojciec załatwiał za darmo z pracy:) )i mocno zajebiscie kopcił i moze juz go nie da rady do konca spalac??? Jak ktos moze pomóc to z góry dzieki>>>>Pozdr. Edytowane 23 Marca 2008 przez Yahus16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Ja zalewałęm olejem to pił i było ok, może sprawdź zawór wydechowy ale powinien chodzić tylko by mocy nie miał. WIesz co sprawdź jeszcze dopływ paliwa do gaźnika oraz wyreguluj gaźnik. Moto ci mocno teraż kopci. Bo wcześniej napisałeś że kocpił. Edytowane 23 Marca 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mam jeszcze takie małe pytanko ... czy mocno rózni sie dźwięk yamahy dt 50,80 i 125 ? i ile wytrzymują silniki w yamaszkach dt 125 (w kilometrach) mniej-wiecej? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mam jeszcze takie małe pytanko ... czy mocno rózni sie dźwięk yamahy dt 50,80 i 125 ? i ile wytrzymują silniki w yamaszkach dt 125 (w kilometrach) mniej-wiecej? Im wyższa pojemność ty dźwięk bardziej dojrzalszy, ale to też zależy od wydechu...Nie da sie tego za bardzo określić, ale 15-20 tys km przy ostrej jeździe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 bo wlasnie na allegro stoi piekna i zadbana yamaszka dt 125/50 z przebiegiem 30tys, to troszke mnie odstraszylo, niechcialbym po przejechaniu 2tys km robic remont silnika moj tata powiedzial tak " jak mi powiesz ze sprzedasz twoj motorek na 100%, nawet puzniej, to wylozylbym ci na tą yamahe " jak myslicie sprzedam moją sende za 4500zł, w ostatecznosci za 4tys ;> Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlycek 171 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 koledzy pomużcie powiedzcie mi gdzie moge kupic tarczki do mojej dt 125 R bo na klasie sa ale strasznie drogie bo 260 zł moze ktos kupywał i wie go gdzie jak i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Taniej raczej nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mam jeszcze jedno pytanko czy dam rade na yamaszce dt 125 ? niechodzi o jazde ale jej pchanie itp.pchanie mojego moto czy przenoszenie go w miejscu sprawia mi juz problemy ,a senda jest o ok. 15kilo lżejsza od takiej dtwaze 50kg , pakerem to ja niejestem , co wy na to ;> Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mam jeszcze jedno pytanko czy dam rade na yamaszce dt 125 ? niechodzi o jazde ale jej pchanie itp.pchanie mojego moto czy przenoszenie go w miejscu sprawia mi juz problemy ,a senda jest o ok. 15kilo lżejsza od takiej dtwaze 50kg , pakerem to ja niejestem , co wy na to ;> Pchanie będzie ci sprawiać kłopot. Motor jest duży i jak ktoś się zna na moto to zauważy od razu ze to jest 125. Gaźnik ma gardziel 28 jak sie nie mylę (lub 26mm)......to jest motorek juz cięzszy i mocniejszy ale jak uważasz, nie jesteś zbyt duży i ciężki a do tego młody, będąc twoim ojcem raczej nie kupił bym ci tej maszyny ....jakbyś miał lat 16 i 60kg juz szybciej . Co do przepisów to nie wnikam bo to i tak duża cześć Forumowiczów łamie prawo .... co do dźwięku wejdź sobie na tube i posłuchaj....dużo zależy od wydechu, moim zdaniem mniejsze DT chodzą niżej mają nieco niższy ton a duża DT chodzi bardziej na popcorn z kosiarka .... niemniej ja uwielbiam dźwięk 2T :D zatem mnie tam wszystko co ma dwa suwy pracy odpowiada :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 No tak kopciłó i kopci nadal tylko nie wiem z kad własnie tak duzo tego dymu skoro oleju do benzyny nalałem 1:50.Z tym gaznikiem to popatrze a gdzie jest ten zawór wydechowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) No tak kopciłó i kopci nadal tylko nie wiem z kad własnie tak duzo tego dymu skoro oleju do benzyny nalałem 1:50.Z tym gaznikiem to popatrze a gdzie jest ten zawór wydechowy? Nie dasz rady go znalezc...Bo w DT 80 go nie ma :) Tylko seria YPVS go posiada czyli DT 125 i kazda RD od 125 w gore Edytowane 24 Marca 2008 przez shiningami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 No tak kopciłó i kopci nadal tylko nie wiem z kad własnie tak duzo tego dymu skoro oleju do benzyny nalałem 1:50.Z tym gaznikiem to popatrze a gdzie jest ten zawór wydechowy? Nie wiedziałem że w dt 80 nie ma zaowru, sorry. :icon_razz:A nie zrobiłes przypadkiem zbyt bogatej mieszanki? Nie wiem jaka powinna być ale na 100% to od oleju mi tak kopcił na miksolu ale tylko raz go wlałem z powodu braki innego :icon_eek: pozdro. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi