Guti Opublikowano 29 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam . Mam pewien problem . . . Przeprowadziłem remont kapitalny silnika na nowych częsciach w SHL 150 cm3 . I po wszystkim nie ciągnie paliwa z gażkika , nie wytwarza podcisnienia podczas kopania . Na pych też nie zapali . Jak wleję strzykawką trochę bęzy do gara (przez odkręcenie swiecy) to wtedy zaskoczy na sekunde , ale potem od razu gaśnie . Myslę ze przepuszcza na karterach ale nie jestem pewien , niby wszystko uszczelnione , gaznik też rozbierałem czysciłem i złożyłem przed załozeniem . Tłok( wdl orygianłu) I nadwymiar (ponieważ cylinder po szlifie) załozony prawidłowo (wdł stzrałki ) nie wiem co moze być przyczyną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theBald1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2005 No wygląda na rozszczelnione kartery. Albo może poziom paliwa w gaźniku ustawiony tak nisko, że w ogóle nie może zassać :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theBald1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2005 No wygląda na rozszczelnione kartery. Albo może poziom paliwa w gaźniku ustawiony tak nisko, że w ogóle nie może zassać :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 podnieś iglice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 30 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 PS. Sciągnalem gaznik i podczas kopania gdy przystawie rekę do cylindra w miejsce dojscia gaznika to wogole nie ciagnie gar (nie zasysa) takze sprawa gazkika raczej odpada :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 a załozyles pierscienie :lol: bo takiego roszczelnienia nigdy nie widziałem i niesłyszałem. Zawsze cos tam powino zaciagac, jezeli uciebie jest tak jak piszesz ze nic nie zasysa to czeka cie kolejna rozbiurka silnika. Ty składałesz silnik czy dałes komus aby ci złozył ?to był twój debiut w przeprowadzaniu remontu silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tłok( wdl orygianłu) - czyli dorabiany wedlog oryginalu ? Moze ma jakas wade i nie ma kompresji. Wykrec swiece ,zatkaj dziure palcem i kopnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 30 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Silnik składałem z kolegą który ma na koncie Parę WSek kilka Junaków i Urala . On mówi ze to rozszczelnienie na karterach , ale chciałem się jeszcze upewnić na wszelki . . . pierścienie założone bez obaw a komprecha jest barrrrdzo mocna . iskra też jest jak nowa . Rzucalismy podejrzenia na tłok ale to raczej te karterey . Ale zawsze jest dobrze poczytać opinjię innych , czyli waszą :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jesli komprecha jest to rzeczywiscie moga byc prawie tylko kartery ,nie puszcza na zimeringach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 A simmeringi? kopnij i posłuchaj w prawej storny (tam chyba jest iskrownik) czy slychac taki cichcy syk. Jesli tak to simmering Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 ściagnij cylinder..uszczelnij pomiędzy cyl;indrem a karterami...powinno poskutkować miałem tak w wsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi