Skocz do zawartości

Tuono 660. Za i przeciw i o czym nie mówią recenzenci...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć pracy!

Dorosłem, zarobiłem , mam "duże " dzieci więc szukam dla siebie zabawki. W oko mi wpadła Aprilia Tuono 660 ale...

Wszystkie recenzje na YT jakie widziałem rozpływają się nad nią i opisują wszystko w "ochach i achach" i chyba kompletnie pomijają wady.  Widziałem tylko jeden film od Barrego w którym właściciel (akurat RS660, ale to ten sam silnik) doświadczył poważnej awarii silnika. Poszukałem więc na Reddicie i ktoś tam pisze że tez miał wymianę silnika po przejechaniu 1500 mil! Zapaliła mi sie więc lampka. Jak to jest więc z tym motocyklem? Awaryjny czy nie bardziej niż konkurencja? Wszystkie opinie mile widziane.

Szerokości !

7 godzin temu, Zbyszekm napisał:

Cześć pracy!

ad

Dorosłem, zarobiłem , mam "duże " dzieci więc szukam dla siebie zabawki. W oko mi wpadła Aprilia Tuono 660 ale...

Wszystkie recenzje na YT jakie widziałem rozpływają się nad nią i opisują wszystko w "ochach i achach" i chyba kompletnie pomijają wady.  Widziałem tylko jeden film od Barrego w którym właściciel (akurat RS660, ale to ten sam silnik) doświadczył poważnej awarii silnika. Poszukałem więc na Reddicie i ktoś tam pisze że tez miał wymianę silnika po przejechaniu 1500 mil! Zapaliła mi sie więc lampka. Jak to jest więc z tym motocyklem? Awaryjny czy nie bardziej niż konkurencja? Wszystkie opinie mile widziane.

Szerokości !

Nie kombinuj, kup Yamaha XT i masz po problemie.

Testowalem kilka Aprili. Prowadza sie zajefajnie ale do najtrwalszych to niestety nie naleza ! 

🙂

Jeżeli w grę wchodzi nówka sztuka - to nie przejmowałbym się jakimś przypadkowym fuck up`em gdzieś tam bo takie rzeczy przytrafiają się w każdej marce bez wyjątku. Trzymać się gwarancji i kuć kilometry w trakcie jej obowiązywania aby - co ma wyjść - wylazło jeszcze "na koszt producenta".

Motor szoł w Nadarzynie odpala się w ten weekend. Wybierz się, może coś cię natchnie 🙂

https://www.benelli.com/pl-pl/products/752s-2

owiewkę se jaką zmajstrujesz i prawie to samo 😉

https://cfmoto.pl/motocykle/800-nk

albo

https://zontespolska.pl/produkt/zontes-703-rr

chociaż tutaj już nieco inna charakterystyka moto.