maniek_7 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Witam, Ponieważ dzieciaki mi rosną i coraz częściej molestują o motorower/skuter mam pytanie (wiem że głupie, ale jestem leń a gdzie jak gdzie ale tu pewnie ktoś mi da dobrą informację) : jakie są ograniczenia jazdy na 50-ce? Od ilu lat? Czy potrzebna jest jakaś karta motorowerowa dla nieletniego, czy wystarczy rowerowa... czy może nic? Chodzi mi o prawne aspekty, bo to, że można bez żadnych papierów i odkąd się tylko ziemi sięga z siodełka to sam wiem. Z góry dziękuję! Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Bodajze trzeba miec 13 lat i trzeba zdac na karte motorowerowa (szkola zalatwia za darmo, przynajmniej powinna). Pzdr :) Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Tak od 13, a bez karty (!!!) po ukonczeniu 18 roku zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Dzięki! Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 I zeby wszystko bylo zgodnie z prawem Skuter powinien miec ograniczona predkosc (chyba do 45km/h) :). U mnie kolesie z podstawowki (6 klasa) maja juz karty motorower takze chyba juz od 12 lat jest mozliwosc zrobienia karty. Aha jezeli ktos ma juz karte rowerowa to zeby wydano mu motorowerowa musi tylko zdac czesc praktyczna-->teorie ma juz z glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Bodajze trzeba miec 13 lat i trzeba zdac na karte motorowerowa (szkola zalatwia za darmo' date=' przynajmniej powinna). Pzdr :([/quote'] :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 (Sorki) U nas trzeba zapłacic 50zł za zrobienie kary motorowerowej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Sorki) U nas trzeba zapłacic 50zł za zrobienie kary motorowerowej Nie wszedzie w Rzeszowie np w gim 8 były bezpłatne (albo jakies 5-10 zł) i w wielu innych szkołach w Rzeszowie też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Karte na 50 ccm mozna miec od 13 lat (robiona jest przewaznie pod koniec 1gim) Motorek nie moze jechac wiecej niz " 45km/h " ale wiadomo przeciez ze jak sie odblokuje jakis skuter to potrafia isc te 80 - 90km/h (bez zadnego tuningu oczywisce) :) (Sorki) U nas trzeba zapłacic 50zł za zrobienie kary motorowerowej Heheh u nas trzeba bylo zaplacic tylko za papier (5 zl) i to wtedy jak zdawalismy na karte rowerowa:P(5 klasa podstawowki) a jak na motorowerowa to za FREE :( POzdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi