bronx Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Gdzie moge kupic , najlepeij on-line klucz do tej posr.... swiecy?!!!A moze ktos ma patent jak to odkrecic (przerubka klucza samochodowego )moto wiadomo 1000 f cbr ....juz mnie trafia z tym moto ... :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekc Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jak dobrze mysle to klusz 18 U kolegi w cbr 600 tak też coś około Twojego roku zrobiłem w nastepujacy sposób.Nasadka 18 rozwierciłem środek zeby zmiesciła sie porcelana świecy i dospawałem rurke a na jej drugim końcu śrube i takim czyms odkrecilismy swieczki. Troche był problem z wyjeciem , ale polamalismy rece :lol: w kilku miejscach i w końcu sie udało. Rurke można urzyć z klucza do świec samochodowego tzw. rurkowy. Nie wiem jak jest u Ciebie jeśli chodzi o grubość ścianek nasadki, być moze trzeba bedzie troche podszlifowac.Mam nadzieje ze cos pomogłem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Taki klucz można kupić w larssonie. www.larsson.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ja mam klucz z Larssona, oprócz tego nasadkę 18mm, tylko taką długą, około 7 cm, wiec odpadają przeróbki w celu ponieszczenia porcelany. W niektórych motocyklach nie ma za dużo miejsca obok świecy, dlatego klucz został przetoczony z zewnętrznej strony. Działa i w pzreciwieństwie to larssonowskiego nie rozgina się na świecach dowalonych na chama 5 lat temu :-). Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 26 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ok znalalem nasadke 18 , akurat porcelanka wlazila , zeszlifowalem calosc , wziolem stary klucz do swiec samochodowy (rurka :) ) dospawalem jedno do drugiego , szlifowanie calosc ok 30-40min roboty i klucz gotowy :)na miejscu i grosze to wyszlo a nie 40zl....:Pale thx wszystkim za pomoc p.s odpalilem cbr ale... reszta w starym temaciewalenie cbr 1000f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi