darek085 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam problem ponieważ nie mogę wkręcić świecy w głowice ponieważ mam zerwany gwint.Czy w tym przypadku jest możliwe tulejowanie.Czyznacie jakiś zakład , który jest wstanie to zrobić (najlepiej w woj. lubelskim lub w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 oczywiście że jest to możliwe....niestety nie mieszkam w rejnie warszawy więc z zakładem ci niepomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Jak zerwalem pare lat temu gwint w glowicy etki 150tki to poszedlem do najblizszego mechanika samochodowego i mi to naprawil.Zestaw naprawczy byl firmy Beru i sprawowal sie calkiem dobrze.Tylko ze w etce byl gwint taki jak w samochodach.Zalezy o jakie moto Tobie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja mam zestaw do napraw gwintów firmy Wurth. Bardzo fajnie działa, nie są to jakieś tam sprężynki, tylko bardzo trwała cienkościenna wstawka. Daję na to "dozywotnią" gwarancję, cena 60 zł, nie potrzeba zdejmować głowicy. Problem tylko w tym, że mam rozmiar świecy samochodowej, tak wiec nie do każdego moto się to nada. Jakby co daj znać. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Idż do pierwszego lepszego warsztatu gdzie jest tokarka i prasa zapłacisz pare groszy za robocizne i materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Z tym pierwszym lepszym warsztatem to bym uważał - musi być to ktoś, kto siedzi w sprawach motoryzacyjnych, a nie np. ślusarz co od 20 lat robi elementy wielkości koła od tramwaju. Sa wyspecjalizowane firmy bawiące się w obróbkę silników, np. Auto-Szlif z Wawy (mają kilka punktów) którzy na pewno nie spierdzielą roboty, jeśni nie uda się zrobić tego wstawiając jakiś element naprawczy nie zwalając głowicy.Trzeba wybrać taką technologię naprawy, która będzie najlepsza, zarówno finansowo, ale też (to jest najważniejsze) jakościowo. Pozdro, Pawel Prosiłem też o dokładne rozwijanie tematów - będzie nam wszystkim łatwiej się dogadać.http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=21059 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek085 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mój motocykl to Kawqasaki ex 250 .Czy mógłbyś mi podać gdzie dokładnia znajduje się w Warszawie firma Auto-Szlif .Dzięki za pomoc!POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Oczywiśnie :-) http://www.moto-market.pl/autoszlif%2Dolszewski/ Sprawdź jaki masz gwint, jak samochodowy, to daj znać. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi