Misiu Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam taki problem bo jak dobrze pujdzie to w lutym zapisze się na kurs i wiem że do jazd jeszcze troszke daleko będzie, ale warto by sie zaopatrzeć w jakieś buty, nie chce jeździć w adidasach :lol: Jakie buty polecacie na początek, wogule widziałem paru gości w glanach co myślicie o tych butach. Aha i przyjmując że pierwszy motocykl to Mz 251. Wogule jak wy jesteście ubrani, chodzi o posiadaczy pięknej marki mz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Sam smigam w glanach i uwazam, ze sa to niezle butki jesli ktos nie ma kasy ;)Znam tez goscia co smiga w glanach na GSXr a nie mozna powiedziec, ze kasy nie ma :P Rozejrzyj sie za glanami, desantami albo opinaczami wojskowymi :PNa allegro koles je sprzeda po niecale 30 zl tyle, ze brazowe. Wogule jak wy jesteście ubraniObecnie wlasnie robie kurs i przewaznie ubieram sie nastepujaco:jinsy, kurtka tex (5 protektorow z podpinka itp), glany, swoj kask :P Moze to zabrzmi troche dziwnie co powiem ale na pierwsza jazde polecam wlasnie... adidasy :mrgreen: a to po to aby dobrze wyczuc biegi co na motocyklu z jakim jeszcze nie mialem doczynienia na poczatku sprawia (przynajmniej mi) maly problem w glanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam ! Najlepsze buty jak nie nie ma kasy na motocyklowe to albo glany, albo policyjne - ja mam takie i sie bardzo dobrze sprawuja. Cena ok.150 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Jazde w glanach jak napisal m16 lepiej zostawic sobie na pozniej.Na poczatek najlepsze sa buty w ktorych dobrze mozna wyczuc zmiane biegow.W ogole glany wedlug mnie dobre do jazdy nie sa-mozna je raczej traktowac jako koniecznosc,gdy nie ma sie innego obuwia.Jezdzac przez jakis czas w Martensach z blacha a potem przesiadajac sie na buty motocyklowe(co prawda tylko Nitro,ale zawsze to buty zaprojektowane z mysla o jezdzie) poczulem roznice w zmianie biegow,ma sie lepsze wyczucie i biegi wchodza plynniej.Jak nie masz butow motocyklowych to moze masz jakies buty sportowe zakrywajace kostke-i w takich spokojnie mozesz krecic osemki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja jezdze w desantach z krotsza cholewa i jest gorsze wyczucie dzwigni, a w glanach to juz calkiem sobie nie wyobrazam 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Można też spróbować butów trekingowych(takie za kostke)-sporo osób w tym jeżdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Pamietam jak ja robiłem egzamin w grudniu to Pan egzaminator powiedział że jak nie mam porządnych rękawiczek to nie mam co się szykowac do jazdy o butach nic nie mówił.Więc radzę ci tak na przyszłość abyś nie zapomniał o rękawicach na egzamin.PSMoim zdaniem to tak jak i kask to taki i rękawice powinny znajdować się an wyposażeniu o ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu Opublikowano 25 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 No co do rękawiczek to chyba mniejszy problem niż buty, zawsze się jakies znajdzie np. od taty skórzane na zime;) No a z butami mam problem, chyba pujde tak jak mówicie na pierwsze godziny jazd w adidasach wtedy będe czuł to co robie, a jak już uznam że są mi naprawde potrzebne buty to kupie jakies, a może macie jakieś linki. W gre wchodza glany i jeszcze takie jedneczarne widziałem, ale miały jakąś kape szpicowatą:P Jak by od straży miejskiej, takich niechce, chyba że macie jeszcze jakieś pomysły, Aha a jak wogule jeździcie ubrani na mz, nie chodzi mi tylko o kurs. Mi się bardzo podoba kurtka materiałowa taka krutka, ale raczej nie widziałem żeby ktoś w takiej jeździł na mz, wydaje mi się że jeżdzący na mz wogule nie ubierają sie "motocyklowo" tzn. tak jak są ubrani tylko kask na głowe i brumm. :) Najlepiej pochwalcie się fotkami jak wyglądacie ubrani do jazdy;) Lubie mieć dopięte wszystko na ostatni guzik;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ja jezdze w desantach z krotsza cholewa i jest gorsze wyczucie dzwigni, a w glanach to juz calkiem sobie nie wyobrazamNa CZ gdzie skok dzwigni masz znacznie wiekszy niz w innych moto nie jest to problemem :evil: Mi się bardzo podoba kurtka materiałowa taka krutka,Ja mam texa (i skore tez :banghead:). Jezdrze CZ wiec nie duza roznica - jesli Ci tylko odpowiada i masz kase to kupuj :crossy:Szukaj z podpinka itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi