Pawel Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Info techniczne. Teraz piszemy w podróżach, bo taka jest charakterystyka grupy. Dwa to nazwa. Dostaliśmy wszyscy mailem wiadomośc od Huberta z propozycjami nazw. Ja osobiście proponuję przy zostaniu przy Warszawskeij Grupie Historycznej, lub poprostu MGH, gdzie pierwsza litera to Motocyklowa i wtedy np. Miro_N nie będzie pokrzywdzony :-). Ustalmy prosty skrót, i w tem sposób zawsze piszac w tym dziale w tej sprawie posta nazywajmy "MGH, ........" czy "WGH ... ". Proponowana jedna z nazw z literkami MC jest nie do przyjęcia z wiadomych przyczyn. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Paweł, M na początku mogłoby sugerować jakąś Moją Megalomanię :mrgreen: , co oczywiście jest zgodne z prawdą :mrgreen: :mrgreen: Nie mam absolutnie nic przeciw WGH, a to, z której strony ktoś to sobie będzie czytał, to mnie lata (zresztą Hubert słusznie zauważył, że to nie ortograficznie :D )Natomiast przyznaję, że ma niesamowity smaczek :oops: :twisted: Twoja propozycja (bez lizusostwa :lapagora: ), przyczym zastanowiłbym się nad archeologią, bo chyba nie będzie na to czasu :lol: Może po prostu WARszawska Grupa historycznA?Co do literek MC, to gadać mi sie nie chce. Zaraz, k***a, jeszcze któryś koło opatentuje.A w ramach luźnych wniosków, HIENA.M - HIstoryczne Eskapady NA . Motocyklach;)PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Cześć,Głos swój oddałem (tylko nie mogę zrozumieć, dlaczego nie na swoją propozycję :D )Pomyślałem sobie, że umieszczanie w nazwie określeń terytorialnych nie do końca może być szczęśliwym pomysłem. Są wśród nas osoby spoza Warszawy, a nawet Mazowsza. Toteż wydaje mi się, że powinniśmy zachować swoistą "geograficzną poprawność" :D Zgadzam się, że "MC" w nazwie nie jest wskazane. Miałem pewne obiekcje, czy umieszczać tę propozycję w spisie, ale, skoro została zgłoszona, to uczciwość nakazywała ją przytoczyć.Podzielam też wątpliwości w sprawie przymiotnika "Archeologiczna". Raz, że nie będzie na to czasu, dwa, mam mieszane odczucia wzgledem różnych "kopaczy", trzy, na studiach kolegów z Archeologii nazywaliśmy "śmieciarzami", a to mi się nie uśmiecha :D Z mojej strony przygotowania do wyjazdów toczą się we właściwym tempie. Wczoraj zamontowałem zestaw kufrów, które otrzymałem w ramach prezentu gwiazdkowego :D Żona stwiedziła, że Sevenka jakoś zaczęła poważniej wyglądać, ale o przeciskaniu się w korkach, to raczej mogę zapomnieć. Obawiam się, że znowu ma rację :D PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallutkii Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 myśle że tak naprawdę nie ma to znaczenia jak się bądziemy nazywać. przecież chodzi tu o fajną zabawę połączoną z patrolowaniem miejsc historycznych :? jeżeli utworzenie bedzie nam pomagało w sprawach organizacyjnych i nie tylko, a na pewno tak będzie to powinniśmy się zwać MPH :P osobiście ta nazwa mi odpowiada.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 grupa chyba lepsiejsza niz patrol, ale to tylko moje zdaniemc - sie nie nadaje jak "ulał":Ppozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Nie chcę sie upierać przy swojej prospozycji (MGH), ale mi Patrol się nie podoba. Nie mówię tu o Policji, to pół biedy, ale kojarzyu mi się to ze strażą wiejską, a tych kolesi nienawidzę :P. Niech ktoś odda dezydujący głos, czy robimy dogrywkę ??? ;) (a może karne :lol: ) Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 W zasadzie nikt nas nie goni, ale skoro ustaliliśmy, że "nienazwane trzeba nazwać" :P , to próbujmy dalej, choc ja tez już głos oddałem (sorry, Paweł, na patrol właśnie, nie mam złych skojarzeń 8) )Zestaw określeń swobodny, nadaje się do dowolnej konfiguracji, raczej nie są to gotowe propozycje :P :Historyczna Brygada OperacyjnaMotocyklowa Drużyna HistorycznaZmotoryzowana CHorągiew Penetracyjna ;) Motocyklowa Grupa BadawczaZespół Sympatycznych Motocyklistów Poszukiwaczy :mrgreen: , dobra, żartowałem.Ale rzućcie jakieś hasła, nawet pozornie bez sensu, przecież brain storming, to dobrze sprawdzona metoda.pozdrówkaMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 mi sie jak do tej pory spodobala tylko jedna propozycja.... Zespół Sympatycznych Motocyklistów Poszukiwaczy i mowie jak najbardziej powaznie 8) daje glos na to :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 w końcu "historia kołem sie toczy" :P nie myślałem że nazwanie takie trudne bedzie. myślę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 ZSMP - taaaaa ! Niezłe! Tak na marginesie, zrobił się niezły pierdolnik, moze poprostu nie kombinować i zostać pzry Warszawskiej Grupie Historycznej ??? POzdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 Pax! Pax vobiscum!Rzeczywiście porządek nam się tu nie narodził :P Nie chciałbym, abyśmy skupiali się na czymś, co nie jest esencją całego projektu, a ma mieć znaczenie operacyjne. Wolałbym więc zakończyć spór.Mamy nastepująca sytuację. Na czele ankiety są dwie nazwy:1.) Motocyklowy Patrol Historyczny2.) Motocyklowa Grupa HistorycznaSłowo "patrol" wzbudza kontrowersje, więc, niestety, odpada. Nie ma sensu nazwa, która jednym się podoba, a pozostałych drażni. Druga nazwa, jak zauważyłem, takich kontrowercji nie wzbudza. Pierwotnie, w przypływie weny twórczej, określiłem nas Warszawską Grupą Historyczną, przez co nazwa ta jest jakoś bliska memu sercu. Posiada jednak istotny mankament: przymiotnik "Warszawska". Proponuję więc wybrać nazwę: "Motocyklowa Grupa Historyczna". Jest ona bezpretensjonalna, dobrze oddaje to, co chcemy robić, nie zawiera okolicznika miejsca, nie wzbudza kontrowersji poza "a mnie się wydaje, ze lepsze byłoby...". Tym łatwiej mi to przychodzi, że nie ja ją wymysliłem :P Jeśli nie usłyszę BARDZO wyraźnego sprzeciwu, to uznam, że sprawę nazwy mamy zakończoną i możemy się rozejść do zajęć.Hough! Przy okazji. Znalazłem w księgarni książkę poświęconą fortyfikacjom Wielkopolski (oczywiście, wylądowała już w mojej bibliotece).Poza tym z ciekawostek - wyszła biografia komandora Bolesława Romanowskiego (oficera torpedowego ORP Wilk, z-cy dowódcy ORP Sokół, dowódcy ORP Jastrząb, ORP Dzik, autora "Torpedy w celu!"). Autor tej publikacji jest chyba bardziej biografem niż marynistą, a poza tym wspomnienia Romanowskiego czytałem kilkukrotnie, więc klika rzeczy, po pierwszych 80 stronach, mnie drażni, ale nie zmienia to faktu, że warto przeczytać. Wydawnictwo TGW, seria z kotwiczką. Wznowiono jeszcze Kwiatuszki Sławoja Składkowskiego (tego od sławojek ;) ). Świetnie się czyta, również polecam.PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 "Prezes" się wypowiedział i to to chodzi. Jak dla mnie nazwa nie jest najważniejsza, tylko trezba było ukrócić dyskusje :-), demokracja jest dobra, ale jak są góra 3 osoby :-). Na obronę decyzji Huberta mogę też powiedzieć, że słówko "grupa" w zdóch kombinacjach (MGH i WGH) dostała najwięcej głosów, hehehehe.Tak więc wszelkie informacje i tematy naszej grupy zawsze zaczynajmy od literek MGH. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 A w MRU nietoperze smacznie sobie śpią, na szczęście, i w głębokim poważaniu mają, czy gościć będą MGH, MPH, WGH, HGW itp. :twisted: Może i mojej trochę winy:oops:, nie miałem zamiaru rozwadniać tematu, dobrze, że Hubert czuwa :P Nie wnoszę sprzeciwu. Koniec tematu :) Docieram do coraz ciekawszych materiałów o MRU, do lata pewnie uzbieram kompletną dokumentację techniczną i jakby co, to Lukasz (chyba nie pomyliłem8O) w ramach swojej drugiej pasji będzie mógł zaraz po czołgu zrekonstruować jakiegoś panzerwerka :mrgreen: Tak więc, bądźmy dobrek myśli8)PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi