Skocz do zawartości

Egzamin w Tarnowie

sitars
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam witam

Czyzby ktos z moich stron ?

Zdaje sie na suzuki GN 250,

Przebieg egzaminu:

zestawienie moto z podstawki i przepchanie kilka metrow, ruszanie na wzniesieniu, slalon, osemka, odstawienie na podstawke.

Miasto: Wyjazd z osrodka lwowska w kierunku Jana Pawla, na rondzie Regana zawrocenie i powrot do osrodka :D

• 10 miesięcy temu...

Witam

sorki, że odświeżam tak stary temat ale mam pytanko, a nie chce zakładać nowego, otóż niedługo będę miał egzamin na kat A własnie w Tarnowie, gdyż w Krakowie są odwołane az do 31.03.2005, wstyd przyznać ale ja nigdy w Tarnowie nie byłem (może przejazdem), może mi ktoś opisać sokładnie trasę egzaminu po mieście ?

Podzrawiam.

Ja zdawalem nie dawno i choc urodzilem sie w Tarnowie to tego miasta nigdy nie moglem dobrze poznac;p Rano okolo 7 rano wzialem sobie jedna godzine z instruktorem i przejechalem dwa razy trase, dalem mu za to 25 zlotych i poszedlem na egzamin... Trasa jest tak banalna ze nie mozna sobie jej pomylic.

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

Ja na egzamin do Tarnowa przyjechałem z "marszu" z Luksembuga :D. Trasa rzeczywiście jest banalnie prosta, z tego co pamiętam są tylko 3 pułapki:

1. po wyjeździe z ośrodka jedzie się w kierunku stacji BP i jakieś 300m przed nią jest tunel z ograniczeniem do 40km/h

2. po skręcie przy stacji BP na dwópasmówkę trzeba bodajże pamiętać o wyłaczeniu kierunkowskazu - inaczej sygnalizuje się skręt w boczną drogę która jest zaraz za skrzyżowaniem

3. na nawrotce na górce na końcu dwupasmówki trzeba od razu dać na prawy pas.

Poza tym trzeba uważać na fotoradar w drodze powrotnej do osrodka, jakies 300m przed skrzyżowaniem ze stacją BP, a jeżeli egzaminator jest wredny, to przeczołga Cię jeszcze przez strefę zamieszkania po skręcie w prawo przy stacji BP, więc uważaj na prędkość w strefie.

Witam witam

Czyzby ktos z moich stron ?

Zdaje sie na suzuki GN 250' date='

Przebieg egzaminu:

zestawienie moto z podstawki i przepchanie kilka metrow, ruszanie na wzniesieniu, slalon, osemka, odstawienie na podstawke.

Miasto: Wyjazd z osrodka lwowska w kierunku Jana Pawla, na rondzie Regana zawrocenie i powrot do osrodka :D[/quote']

no teraz tak nie jest podchodzisz motor odpalony na podstawce, a egzaminator sie tylko drze "szybciej syzbciej wsiadaj i jedz bo czasu nie ma " :) egzamin w tarnowie na A jest tak prosty, ze szkoda gadaj zdawalnosc na miescie to chyba wynosi 99% , jakn nieodpadniesz z placu to masz zdany:)

• 6 lat później...

Hej,

Przepraszam że odświeżam tak stary temat.

Przygotowuje się do egzaminy na kat A. Kurs i wszystkie jazdy robie w Warszawie, tam tez chciałam zdawać egz. Pochodze z Tarnowa i gdy zobaczyłam trasę egzaminacyjną na mieście zdecydowałam by zdawać tutaj. 10km po prostej, zawrotka i powrót... super łatwa, szczególnie w porównaniu z obszarem w Wawie, (niemalże identycznym jak na kat B).

Zastanawia mnie jedna informacja, w Wawie ponoć zdawalność na A jest w granicach 80-90%, tutaj przeczytałam że w Tarnowie dużo osób nie zdawało, to jednak informacje sprzed 6-7 la.

Więc czy ktoś z Was zdawał niedawno no egz na moto w Tarnowie i byłby w stanie mi powiedzieć, jak wygląda zdawalność, na co szczególnie zwrócić tu uwagę, na czym szczególnie łatwo oblać.

I jeszcze jedno na stronie MORDU jest inf że zdarza się, że trzeba zdawać zamiast na ybr 250 na gn125 Czy to duży problem jeżdzić gn125 nie mając wcześniej żadnej jazdy na nim.

Edytowane przez marcepan

Statystyki zdawalności w poszczególnych WORD-ach w 2010 roku (w proc.)

Zdawalność

WORD Kategoria A

prakt teor

Ostrołęka 85,6 88,8

Łomża 71,4 85,8

Nowy Sącz 77,4 84,3

Suwałki 82,1 86,2

Rzeszów 69,2 87,6

Olsztyn 75,8 89,7

Krosno 78,7 89,3

Ciechanów 78 89,8

Płock 77,2 88,8

Siedlce 79,2 87,6

Sieradz 61,4 86

Bielsko-Biała 61,5 87,6

Radom 60,3 84

Białystok 74,6 85

Zielona Góra 86,5 92,3

Katowice 66,8 88,5

Poznań 84,3 86,1

Kalisz 78,5 89,1

Tarnobrzeg 62,3 86,4

Legnica 76,6 86,3

Tarnów 71,7 88,7

Przemyśl 72,7 81,7

Kraków 71,7 89,8

Piotrków Tr 67,8 84,5

Chełm 76,6 83,3

Konin 68,3 89,8

Gorzów Wiel 76,8 91,3

Opole 52,3 83,1

Toruń 66,4 86,3

Skierniewice 71,5 85,2

Częstochowa 61,9 88,1

Elbląg 69,3 89,4

Kielce 68,5 80,8

Lublin 80,3 88,4

Słupsk 64,8 89,1

Biała Podlaska 67,5 87,8

Jelenia Góra 62 88,5

Bydgoszcz 81,1 88,7

Szczecin 70,9 90,7

Koszalin 78,7 87,6

Wałbrzych 56,9 85,8

Warszawa 63,8 86,4

Wrocław 65,8 89,1

Piła 57,1 87,5

Gdańsk 62,5 90,2

Włocławek 57,9 81,6

Zamość 74,8 87,4

Gdynia 56,1 90,9

Źródło: http://www.szkola-ja.../single/id/1059

Jedz do Zielonej Góry tam masz największą zdawalność :laugh:

jeśli chodzi o gieńka to raz na nim jeździłem , właśnie na egzaminie(bo im się ybrka popsuła) i przyniosła mi szczęści bo egzamin na plus. Różnic oprócz pozycji nie pamiętam :dry:

Edytowane przez MICI

Hej, nie chciałam wyjść na osobę która skupia się tylko na egzaminie. Przede wszystkim zależy mi by nauczyć się jeździć tu gdzie mieszkam czyli w Wawie. Moja szkoła nie wypuszcza od siebie z kursu ludzi którzy ich zdaniem nie są w stanie zdać, więc mam nadzieję być dobrze przygotowana.

Przekazałam te statyskyki mijemu instruktorowi dzis. Nie uwieżył w 60procentową zdawalność w Wawie.