andirut Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam ,zrobiło się ciepło postanowiłem zakręcić tłokami a tu niespodzianka odpalił od pierwszego i zgasł, druga i kolejna próba to samo ,kompletnie zalane świece .Czy to normalne po dwóch miesiącach postoju lub coś ze ssaniem.Po naładowaniu aku spróbuje jeszcze raz bo nie daje mi spokoju.Ciekaw jestem waszej opinii na ten temat POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Tak bywa, jak brakuje prądu, pozornie wszystko jest Ok, rozrusznik kręci, ale nie tak jak powinien, a i iskra słaba. Naładuj akumulator, wykręć świece, opal je (elektrody) nad maszynka gazową, tak by pozbyć sie wszelkich restek niedopalonej benzyny. Potem najlepiej jeszcze ciepłe świece wkręć do motocykla i odpalaj. POzdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polokokt Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 ja poprzedniej zimy tez tak mialem. Niby odpalalem co tydzien/dwa az pewnego razu nie dosc ze z duzym trudem to jeszcze na jeden cylinderek tylko odpalilem. Po wielu zabiegach okazalo sie ze nalezy wymienic swiece. Po wymianie na nowy komplet wszystko jak reka odial. A bylem juz bliski rozebraniu calego motocykla i jego instalacji elektrycznej. Niektorzy juz rysowali przede mna widmo rozbierania silnika bo podobno w tym motocyklu moze sie zawor wydechowy podwiesic i zapewne to juz sie u mnie stalo itd itpPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andirut Opublikowano 12 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam ,kuchenka gazowa poskutkowała ,troche kosmetyki na świece i pali jak przystało na yamaszke .Narazie obeszło się bez wymiany świec , dzięki za dobre wypróbowane sposoby POZDRAWIAM ANDRZEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi