Plocho Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 SIema Mysle nad sprowadzeniem jakiegos sprzetu a dokldnie KTM EXC 125 :P z USA. NO ale rodzi mi sie pytanie czy enduro idace na Stany roznia sie od tych co ida na Europe????:?no a dolar w miare tanio stoi wiec mozna bylo by sprobowac... PISZCIE :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 wszedłem sobie na amerykański e-bay i szukałem KTMa 125 EXC, ale niestety takowego nie znalazłem więc posłuże sie przykładem YZ 125 z 99 roku: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...&category=50052 Cena kup teraz to 2,500$ czyli przy przemnożeniu przez 3,004 (tyle wynosi mniej wiecej kurs dolara względem złotówki) wychodzi że za samo moto zapłacić trzeba 7510 zł :!: Dla porównania: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=36872548 <= identyczny rocznik, cena kup teraz to 8,800 zł Różnica w samej cenie motocykle to teoretycznie 1300 zł, ale przy ściąganiu z USA musiałbyś mocno zabulić za transport i bardzo możliwe że za różnego rodzaju cła itp. (nie wiem jakie są przepisy przy ściagniu maszyn zza wielkiej wody). Dodatkowo dochodzi fakt że moto ze stanów nie obejżysz. Wg mnie gra nie warta świeczki, ale poczekajmy na inne głosy :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Cena kup teraz to 2,500$ czyli przy przemnożeniu przez 3,004 (tyle wynosi mniej wiecej kurs dolara względem złotówki) wychodzi że za samo moto zapłacić trzeba 7510 zł Dla porównania: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=36872548 <= identyczny rocznik, cena kup teraz to 8,800 zł to ze ten koles z polski chce wiecej za swoją yz wcale nie znaczy ze ceny w usa sa niższe. akurat w tym przypadku jest niższa ale to nic nie znaczy. czesto motocykle z usa są drozsze i mocno skatowane, a do tego dochodzi transport a jesli kupujesz motocykl zarejestrowany dochodzi wiele innych opłat. crosy najlepiej kupować z czech bo jest blisko, tanio, w dobrym stanie i czesto po tuningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 25 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 no tak ale oprocz amerykanskiego ebay sa stronki do ktorych niestety trzeba miec kody ktore kosztuja 400$:? ... no i tam podobno sprzety np EXC stoja o wiele wiele taniej...8O no i gdy by to byla prawda to czy sie roznia tamte sprzety od tych z Europy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 no tak ale oprocz amerykanskiego ebay sa stronki do ktorych niestety trzeba miec kody ktore kosztuja 400$:? ... no i tam podobno sprzety np EXC stoja o wiele wiele taniej...8O no i gdy by to byla prawda to czy sie roznia tamte sprzety od tych z Europy;) Nie wiem skąd ty masz takie info ale powiedzmy że to prawda (chociaż osobiście w to nie wierze) :roll: A sprzęty nie różnią sie niczym - nie ma rozróżnienia miedzy amerykańską i europejską wersji KTMa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 25 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Nie wiem skąd ty masz takie info ale powiedzmy że to prawda (chociaż osobiście w to nie wierze) na 10000000000% sa ;)a info mam wlasnie od kolesia ktory sprowadza z Usa i od paru innych osob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Nie wiem skąd ty masz takie info ale powiedzmy że to prawda (chociaż osobiście w to nie wierze) na 10000000000% sa ;)a info mam wlasnie od kolesia ktory sprowadza z Usa i od paru innych osobhehe - jaaaaaasne - taki kolo co handluje złomem wszystko Ci wciśnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 "A sprzęty nie różnią sie niczym - nie ma rozróżnienia miedzy amerykańską i europejską wersji KTMa " Niezupelnie. Biorac za przyklad EXC 400 to jest troche roznic -poczawszy od rodzaju osprzetu "drogowego" na znacznych zmianach w ukladzie wydechowym skonczywszy. Nie wiem niestety czy i jakie roznice sa w 125.Ale wystarczy wziac oryginalna serwisowke KTM-a i tam jest wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 27 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2004 no tak ale oprocz amerykanskiego ebay sa stronki do ktorych niestety trzeba miec kody ktore kosztuja 400$:? ... no i tam podobno sprzety np EXC stoja o wiele wiele taniej...8O no i gdy by to byla prawda to czy sie roznia tamte sprzety od tych z Europy;)Z tymi aukcjami to prawda. Kolega nawet siedzial na takiej aukcji bo porzyczyl kod od jakiegos znajomego :P . Podobno tam ceny sa zaskakujaco niskie, ale nie dam glowy bo nie widzialem tego na wlasne oczy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 28 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jednak nie bede sprowadzal moto z usa, za duzo osob mi odradza ten pomysl bo moze sie okazac ze jest jak z samochodami :P "sa takie same a jednak sie roznia" :P NO i tak juz w polsce znalazlem sensowna Husqvarne wr 125 :P Dzieki za komentarze:P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 28 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2004 no tak ale oprocz amerykanskiego ebay sa stronki do ktorych niestety trzeba miec kody ktore kosztuja 400$:? ... no i tam podobno sprzety np EXC stoja o wiele wiele taniej...8O Jedna z takich tajnych stron to np http://ktmtalk.com/ Żeby poczytać trzeba się aż zarejstrować:_)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2005 A tak na pszyszłość to najlepiej z Czech brać moto a dobre ceny są na www.TipMoto.com znajomy kupił KTM 125 za 30000 koron (wtedy to było 3070 zł) z 97 w serwisie i ze sportowym wydechem normalnie obłęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojteque Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 Czy orientuje się ktoś jakie konkretnie opłąty obowiązują przy sprowadzaniu motocykli ze stanów? Na crossach i enduro nie ma tak wielkich różnic w cenie, natomiast są na ścigaczach. Jak pierwszy raz wszedłem na ebay znalazlem pełno nowiutkich zajebistych maszyn za 3000 dolarów. Nawet pisałem do paru takich sprzedających. Okazało się że motocykle były w Anglii, Czechach albo Grecji... Ich wypowiedzi były całkiem sensowne co nie zmienia faktu że mogły to być kradzione sprzęty. Mam też takie pytanko, czy zna ktoś może adres aukcji typu allegro w Rosji? Czy mają tam coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 3 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2005 - Użytkownik zarejestrowany w Aukro (Czechy); http://www.aukro.cz/ - Użytkownik zarejestrowany w TeszVesz (Węgry); http://www.teszvesz.hu/ - Użytkownik zarejestrowany w Au-Au (Rosja). http://www.au-au.ru/ to cytat z Pomocy polskiego Allegro :D Pozdrawiam - nie kupuj nic na lewych papierach :!: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi