POM Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 takie pytaniegdzie przykręcane sa gmole w Yamaszce XJ600, do ramy czy raczej do bloku silnika do uchwytów,chodzi mi raczej o sposób mocowania gmoli orginalnychjesli kots dysponuje fotką to równiez mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 W mojej XJ 650 gmole mocowane są do ramy... Do przednich mocowań silnika do ramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 witaj Piotrek gmole mocowane sa do silnika a dokladniej do elementu pomiedzy blokiem silnika a rama :P, chociaz widzialem gmole do ikjotek mocowane do ramy. pawel znaczy sie myslisz o gmolach :P))) fotke i pewien link wyslalem ci emilia :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
600bandytowmnienosi Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pytanie wrzuciłem już na stronie Banditów, ale nikt nie odpowiada, to szukam dalej odpowiedzi: Słuchajcie... mam ważne pytanie w sprawie gmoli.Ważne jest, żeby były mocowane w 3 punktach, czy wystarczy w 2? Nie będę kupować żadnych za 400 ani za 250 PLN, tylko kupuję rurkę 3/4 cala bez szwu w hurtowni wyrobów stalowych za niecałe 10 zł za metr... W sieci można znaleźć dużo fotek Bandytów z gmolami, więc zrobiłem se formę na wzór tych z sieci jak to należy wygiąć. Na warsztacie w pracy koleś mi to elegancko powygina i pospawa za browara (...a niech nawet będzie za szesciopak). Pomaluje se je albo i pochromuje i mam eleganckie gmole za grosze... Już się przymierzałem do takich mocowanych w 2 punktach, a kilka osób mi powiedziało, że na 2 nie warto, bo jak sie maszyna wyłoży, to gmol sie zegnie i wbije w karter, i jak już to lepiej takie potrójne - mocowane w 3 miejscach. Wtedy nic takiego sie nie stanie. Co Wy na to?Ma ktoś doświadczenia z gmolami? Ma ktoś mocowane w 2 miejscach i się nie zawiódł?Mi szczerze mówiąc bardziej się podobają wizualnie takie prostsze - na 2 mocowania. Na 3 mocowania to już nadmiar złomu pod nogami, ale jeśli gmole na 2 mocowania mijają się z celem to trudno... zrobie na 3.Czekam na wszelkie doświadczenia w temacie gmoli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi