Priest666 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ostatnio jezdzilem w zatyczkach do uszu, powiem wamze jezdzi sie rewelacyjnie. bardzo dobrze slychac nadjezdzajaca karetkei nawet pasazera z tylu a nie ma problemu z szumem wiatrui przy wiekszych predkosciach wrazenia, ze zaraz urwie glowedo kletna zabiore pare kompletow moze bedziecie chcieli to sprawdzic pozdr A powiedz proszę..... takie te zatyczki to normalne za pare zeta z apteki? Co się lepi jak plastelinę i fokle? a ja przy okazji podam dziwny przypadek techniczny jaki mnie spotkał...jakis czas temu pisałem ze mi sie akumulator w 3 dni rozladowal.. no wiec sprawa wyglada tak:do tej pory ładowałem go bez wyciagania ale dzis musialem wyciagnac i przewiezc do domu. i okazalo sie ze jest totalnie wyparowany!!!!był kupiony nowy rok temu a tu dziasiaj ma moze 1cm elektrolitu. jakaś masakra... przeciez to właściwie jest chyba niemozliwe zeby aku tak odparował? narazie zalałem wodą destylowaną i łąduje.. zobaczymy co z tego bedzie.... czy ktos mial taki przypadek? moze wylało sie przy szlifie pod koniec zeszlego sezonu? ale nie pamietam zadnej plamy a kable wokół aku tez nie są wyżarte:)pzdr Miałem podobny przypadek po zimie... tak samo wyciągnąłem go co by umyć i fokle.... patrzę..... i nie wierzę normalnie.... pusto w środku..... totalna susza.... Tak samo nie mam pojęcia co było przyczyną... Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eksces Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 jesli to alternator to jakim prądem powinien ładować w czasie pracujacego silnika i wlaczonych swiateł? zebym mogl sparwdzic miernikiem. i jesli jest dupa tutaj to czeka mnie wymiana alternatora? czy jakies drobniejsze zabiegi? priest -> i wystarczylo ze zalałes i naladowales i teraz jest ok? czy wymieniales aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMKO Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Cos nie moglem wyslac.Proponuje podjechac do elektryka,bo samemu mozna cos skopac i narobic sobie kosztow.Moze to malo oryginalne co napisalem,ale ja tak robie.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Priest666 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 priest -> i wystarczylo ze zalałes i naladowales i teraz jest ok? czy wymieniales aku? Dałem do punktu gdzie sprawdzają akumulatory - możesz po prostu podskoczyć do sklepu z akumulatorami - .... zapytałem czy da radę na tym jeszcze śmigać..... popatrzyli... pomierzyli ... zalali (nie wiem tylko czy samą wodą .. czy też elektrolitu dolali)... naładowałem elegancko...... i smigam drugi tydzień... Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 http://www.allegro.pl/item177166500_mega_o...szu_odrazu.html te zatyczki to cos takiegotylko nie kupuj wezme do kletna i tam wyprubujeszw pracy dostaje je za darmo a nie sa jednorazowewiec mam ich juz dosyc sporo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 no to weź wiaderko tych kapsułek to sobie powtykamy i bedziemy śmigać ;-) wyjazd tuż tuż ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 spoko wezme ile sie da i ile maszyna pomiesci :buttrock: :clap: qdlaty2004 a z toba w zgierzu gdzie sie spotykamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 bedziesz musial nagwintowac na wiekszy gwintsam to mozesz zrobic a linke od sprzegla lekko naciagnij i bedzie dobrzeo ile pamietam z lewej strony to sie robiprzy silniku dobrze pamiętasz po lewej stronie jest regulacja, ale także przy srzęgle. Z której lepiej skorzystać i jak mam rozumieć "lekko naciągnij"? sam nie zabardzo chcę gwintować bo to jest ingerencja w silnik i bałbym się zeby coś nie pękło. Problem rozwiązałem zakręcając dłuższą śrubą i na razie trzyma. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) "qdlaty2004 a z toba w zgierzu gdzie sie spotykamy?" No myślę, że najlepiej przy McDonaldzie w Zgierzu bo jest przy głównej trasie, jak wpadniecie do Zgierza od Włocławka ro po lewej stronie będzie McD i tam ja sobie będę czakać tylko napisz o kórej będziecie. a następnie jak wyczytałem to spotkanko w Łasku przy barze Skorpion tak ? bo jak tak to ze Zgierza będziemy tam jechać ok. 30 minut. więc weź poprawkę na dojazd do grupy warszawskiej Edytowane 28 Marca 2007 przez qdlaty2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ok dogadam sie jeszcze ze zbyszkiem (r+z) z wloclawkai napisze ci o ktorej bedziemy przy MC w zgierzu a ta knajpa skorpion widze wiesz gdzie jestwiec nawet lepiej, nie bedziemy bladzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) damy radę, a nie wiesz czy jedzie ktoś z Łodzi bo jak tak to musimy się z nimi gdzieś umówić . a i mała poprawka do Łasku jest ok. 40 km ze Zgierza więc 30 min. to troszkę mało na dojazd Edytowane 28 Marca 2007 przez qdlaty2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 damy radę, a nie wiesz czy jedzie ktoś z Łodzi bo jak tak to musimy się z nimi gdzieś umówić . a i mała poprawka do Łasku jest ok. 40 km ze Zgierza więc 30 min. to troszkę mało na dojazd :icon_mrgreen: Witam.Gdyby ktoś był z Łodzi jeszcze to może przez miasto a gdyby nie to można ze zgierz na pabianice i wszystko bokiem objechać a to chwila moment :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 qdlaty2004 to juz bedzie w twoich rekachaby ominac lodz i do skorpiona na 12:30 to u ciebie musimy byc kolo 11:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 myślę, że 11.30 będzie OK ! to już za trzy tygodnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 faktyczmie jak ten czas lecimusze zaczac w pracy urlop zalatwiaci do r+z przedzwonic bo cos cie nie odzywamoze cos sie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi