bronx Opublikowano 30 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 Witam Potrzebowalbym, jakis informacji na temat wiska ( ale nie sprzegla ) tylko tego od chlodnicy !!!Wszedzie sa sprzegla na necie a na temat wentylaotra tak sterowanego nic niema ... :banghead: Moze macie jakies stronki??Plisssssss !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 http://slave.e-edukacja.pl/~darcoe28/phpBB...highlight=visco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 1 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ok thx , a jakies stronki z zasada dzialania, opisem , przekrojami , zdjeciami ???? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_? Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Masz problem w konkretnym aucie, czy chcesz się douczyć o mechanice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 1 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Douczyc sie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Bronx za późno , już się z tego wychodzi na korzyść elektrycznych wiatraków.Chyba że masz zamiar zająć się zabytkami jak moja babcia 525i z 1980 roku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_? Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 odnośnie BMW to bardzo dużo opisów usterek jest na www.bmw-klub.pl/forum Co do Visco to niestety niezbyt trwały jest to element i często ulegał uszkodzeniu w BMW, ale także w OMegach A itp. W połowie lat 90 stosunkowo popularny napęd wiatraka w samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Chyba że masz zamiar zająć się zabytkami jak moja babcia 525i z 1980 roku.Albo moja 324D z 1987 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 już się z tego wychodzi na korzyść elektrycznych wiatrakówNie do końca to prawda. Im większa pojemność silnika tym chętniej konstruktorzy stosują napęd wentylatora bezpośrednio z silnika. Dlatego najczęściej wiskozy są w BMW, Mercedesach wszędzie tam gdzie wentylatory muszą być duże. Obecnie stosuje się zresztą układy złożone np. wentylator główny ze sprzęgłem wiskotycznym i wentylatory elektryczne służące do odprowadzania ciepła z klimatyzacji i zarazem włączające się przy wysokiej temperaturze i niskich obrotach silnika (korki).Odsyłam do nowych modeli wymienionych wyżej marek, zwłaszcza diesli. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi