enduroguy Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Hej,Od pewnego czasu tylny amortyzator zrobilmi sie duzo miekszy (zaczal dobijac na wiekszych dolkach na drodze) i odbija jakos strasznie mozolnie. Mysle ze moze to byc spowodowane skokami na torze. No wiec pytanko brzmi: Gdzie i za ile mozna zregenerowac tylny amortyzator???? Aha zastanawialem sie nad zakupem jakiegos lepszego amortyzatora (np od DT80) ale musze miec takie rozmiary jak orginal gdyz na wachaczu mam takie rozne dzwignie (amortyzator nie jest przymocowany bezposrednio z wachacza do ramy) ktora nie pozwolaja nawet po zdjeciu amortyzatora podniesc motorka wyzej niz w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 skontaktuj sie z Pawłem on gdzieś załatawia regeneracje amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Ok dzieki teraz pozostalo mi czekac na odpowiedz Pawła :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 a napisz w ogole czy masz wycieki? jeśli olej jest w środku to znaczy ze masz sprężyne zużytą ale to nie bedzie droga wymiana. a jesli cieknie to kup komplet uszczelniaczy i je wymień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 Wycieku z tego co widze nie ma i nie wiem jak rozebrac amortyzator. Jedyna sruba sluzy tam do regulacji twardosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabi Opublikowano 29 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 a zeby podniesc tylni amortyzator bo jest obnizony (sciagniety i ma maly skok)to trzeba sie srubami bawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 29 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 He a zebym ja wiedzial jak to rozebrac :) Dodane:Chyba zle zrozumialem Twoje pytanie :oops: ... Zamieszczam foto moze na nim bedzie widac jak to jest z ta sztyca :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 Z tego co widze na zdjęciu (które jest przestawione) to wszystko powinno być ok - sztyca idzie do góry. Ulica Niecała 10, Warszawa. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 29 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 Z tego co widze na zdjęciu (które jest przestawione) to wszystko powinno być ok - sztyca idzie do góry.a czy to ma jakieś znaczenie czy idzie do dołu czy do góry? przeciez rownie dobrze mozna zamontować go do góry nogami i juz będzie sztyca do dołu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 30 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 Ok , dzieki wielkie za ten adres... Mam jeszcze pytanie. Czy kazdy amortyzator da sie rozebrac?? Ja zadnych srub nie widze... Wszystko jest okragle i nie ma miejsca na klucz. Nie wiem nawet jak zdjac sprezyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 30 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 A jak z trwałością takiej regenerazji - ile to to pojeździ?? Bo ja też muszę zregenerować amorek w moim gruchocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 A jak z trwałością takiej regenerazji - ile to to pojeździ?? Bo ja też muszę zregenerować amorek w moim gruchocie... jak zregenerujesz amortyzator to jest dokładnie taki sam jak fabrycznie nowy, no chyba ze coś mu więcej zrobiłes :banghead:regeneracja to po prostu wymiana podzespołów które sie zużywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2004 No trochę nie tak jak ci się wydaje. Robia to zupełnie inaczej Mogą ustawic na życzenie siłę tłumienia i inne parametry to nie jest regeneracja tylko personalizacja :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi