MichałKaczmar. Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 Drodzy mechanicy !!Niedawno odebralem motor (KAWA ZX9R '95) z warsztatu - tylko wymiana plynow i lancucha i po tygodniu dopiero przejechalem sie w nocy - zarowki podswietlajace zegary - prawa strona - zaczely gasnac, zapalac sie lub mrugac - niezaleznie od siebie. Jak zajechalem na parking to sie swiecily i trudno bylo dojsc przyczyny... Prawdapodobnie cos nie styka.Zastanawiam sie, czy to z winy przegladu podczas np. zdejmowania owiewek, czy to po prostu przypadek. Pozdrawiam i prosze o opinie.Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 raczej przypadek , nieprzypominam sobie zeby u mnie w zx9r szła jakoś dziwnie instalacja :!: ja swojego rozebrałem prawie do zera i po złozeniu działa bezproblemowo , obadaj sobie żarówki w zegarach , albo instalacje przy stacyjce.... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 Tez tak mialem w ZX9R z 1996r.:sprawdz zaroweczki w podswietleniu zegarow,pewnie za luzno siedza w swoich gniazdach,czasem wystarczy odgiac te blaszki na zaroweczkach zeby ciasniej siedzialy i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 26 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 Rozumiem, gdyby chodzilo o 1 zarowke, ale tu mrugaja az 3 naraz a wczesniej nigdy to sie nie zdarzylo, ale sprawdze,Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 26 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2004 Czy wszystkie gasną równocześnie? Czy mrygają jak chcą?Jeśli żaróweczki sa podłączone do jednej masy, to możliwe aby wszystkie naraz gasły i sie zapalały(to w przypadku gdy gasną równocześnie). jęsli robią dyskoteke, to raczej masa odpada. Sprawdz masę, oraz żarówki tak jak napisał Gixer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 27 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 Dzis widzialem, ze sa tylko 2 zarowki i mrugaja niezaleznie od siebie. Jest do nich trudno siedostac ale chyba kabelki sa w tej samej wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 Dzis widzialem, ze sa tylko 2 zarowki i mrugaja niezaleznie od siebie. Jest do nich trudno siedostac ale chyba kabelki sa w tej samej wtyczce.Najlepiej odkrec zegary,bedziesz mial dobry dostep do zaroweczek.W ZX9R 95r. w tym celu trzeba najpierw odkrecic szybe i troche sie pomeczyc ale da sie odkrecic.Do zegarow jest tylko jedna wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 29 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2004 tylko, ze ja jestem tak wspanialym mechanikiem, ze obawiam sie iz nie bede umial poskrecac prawidlowo, zwlaszcza jak jest bardzo malo miejsca. Na razie motor stoi a zarowki sie swieca, jak cos zdzialam to napisze wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi