Jump to content

Rozrusznik z kierownicy nie działa Suzuki Gn250

Recommended Posts

Posted (edited)

Przychodzę z pytaniem, zanim zacznę wszystko rozbierać. Jakoś 3 lata temu zbudowałem sobie o taki motorek. Przerobiłem Suzuki Gn250. Pojeździłem trochę, padły mi kolana nie mogłem jeździć i od 2,5 - 3 lat stał przykryty. Naszła mnie chęć obudzenia go do życia. No i pojawiły się problemy. 🙂 Kupiłem nowy akumulator, założyłem, chce odpalać, naciskam zapłon i cisza... otworzyłem miejsce, gdzie wszystkie kable, przekaźniki itp. wszystkie połączenia wyglądają ok (muszę jeszcze posprawdzać miernikiem), jak zwarłem na przekaźniku rozrusznika + i -, motocykl normalnie odpalił, i teraz pytanie gdzie szukać przyczyny. Rozebrałem przycisk zapłonu na kierownicy, próbowałem robić tam zworę, żeby odpalił ale nie szło, jedna rzecz mnie zastanowiła (zdjęcie w komentarzu) przycisk zapłonu z grzybkiem metalowym i sprężynka to miejsce zaznaczone w kółku, ale zastanawia mnie ta przerwa ścieżki pomiędzy tym kółkiem a ścieżką po prawej stronie czy ona powinna być ? czy może ścieżka została strawiona, przepaliła się i tu jest problem. czy może po drodze od przycisku do przekaźnika zapłonu coś gdzieś się podziało ?

Co polecacie jeszcze posprawdzać ?

ps. tak jestem laikiem, coś tam potrafię grzebać, ale być może w moim pytaniu sam sobie odpowiedziałem i powinienem dostać po łapach, ale byłbym wdzięczny za podpowiedzi.

347a61dd-c5ca-496a-9568-3307e0e4e0ed.jpeg

54f81806-a842-47a6-952d-fb800b9fc6e5 (1).jpeg

1678880257798.jpg

Edited by onlytrue

• onlytrue changed the title to Rozrusznik z kierownicy nie działa Suzuki Gn250

Wróżenie z fusów. Miernik i jedziesz. Każde złącze które jest między aku a włącznikiem może być przyczyną. Masa na silnik, ramę, bezpieczniki, złączki...

pis(s) off🦆