Natalia 21 Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Witam mam taki problem ponieważ po remoncie silnika Moretti 140 1p56fmj wymianie wału zaworów uszczelek wszystkich i zestawu tłoka z cylinder pierścieniami itp i wyczyszczeniu silnika z opiłków metalu silnik po wsadzeniu do ramy nie odpala przed zepsuciem się kopka chodziła luźno ale odbijała teraz nie odbija wogole ale kompresja jest rozrząd dobrze ustawiony paliwo dostaje było wlewane do gaźnika do cylindra i nic czasem strzeli w wydechu ale nie odpala próbowałem na zapych i coś tam gada dymek leci ale i tak nie odpala gaźnik był czyszczony i jeszcze nie wiem czy to normalne ale jak gaźnik jest odkręcony i zacznę kopać i przyłożę rękę do króćca to dmucha powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Grudnia Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia Remont silnika nie polega tylko na wymianie czesci, troche wiedzy tez warto zalapac przy okazji. Jezeli to jednocylindrowy 4 suw to masz zle ustawiony rozrzad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi