Sandokan Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam, Słuchajcie gdzie w wulkanie znajduje się odpowietrzenie skrzyni korbowej? W cb 500 wychodzi pod spodem wężyk, który jest zatkany korkiem a tu nie widzę nic takiego. A pytam się ze względu na to, że z przewodów elektrycznych, które wchodzą do silnika delikatnie cieknie olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 witam wszystkich! czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić głośny wydech w vulcanie bez nawiercania? Trzeba po prostu wymienić na głośny innej opcji nie ma. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vandall1 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Trzeba po prostu wymienić na głośny innej opcji nie ma. A właśnie jest: http://www.vulcanier-germany.de/ Dalej:"Bastelecke"poz 5 i 6 w tabeli :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramsm1a1 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 A właśnie jest: http://www.vulcanier-germany.de/ Dalej:"Bastelecke"poz 5 i 6 w tabeli :lalag: Albo www.vulcaneria.pl i wymieniaj na głośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taschoon Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Serdecznie witam wszystkich VN-owców. Zakupiłem VN 750 dwa tygodnie temu i cieszę się, że mnie koleżka namówił na ten "motórek" Jestem z niego bardzo zadowolony i jak na razie czerpię przyjemność z jazdy na całego. Fajne tematy tu poruszacie i dużo się już naczytałem /nauczyłem/. Oczywiście jakby ktoś kiedyś kombinował spotkanie VN- ek jestem ZA :icon_twisted: Jeszcze jedno. Jeżeli ktoś potrzebuje posiadam pełną instrukcję do VN 750 w PDF, niestety w języku angielskim. W razie czego piszcie Edytowane 8 Lipca 2010 przez taschoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 VN750 – Awaria : brak ładowania i nie odpala na gorącym silniku (na zimnym – tak) – chociaż panowie serwisanci bardzo się starali, usterka nie została usunięta Już zrobione – może się komuś przyda takie doświadczenie ! i tak : przyczyną niedoładowania akumulatora była zasyfiona kostka, ta pierwsza za alternatorem, zaśniedziałe styki bez przejścia prądu, które trzeba było odciąć i wlutować nowe - efekt - ładowanie na wolnych obr. 12,6V , przy 3tyś. ok 14,2 , przy 4 tyś 14,7 i jeszcze powolutku rośnie - zaznaczam, że aku miało tylko 12,2 V i myślałem , że w ogóle nie odpali. dalej : przyczyną zbyt wolnego kręcenia rozrusznika i pewnie rozładowywania aku było mocne zabrudzenie pyłem szczotkowym i przede wszystkim "garbaty" komutator, który powodował podbijanie szczotek i tam samym punktowy ich styk co się wiąże ze słabszym dostarczaniem prądu. Naprawa polegała na precyzyjnym wyrównaniu komutatora na szlifierce w zakładzie specjalistycznym. OSTRZEGAM : komutator jest o wiele bardziej delikatny niż samochodowy, iście japońska precyzja i ingerencja w niego nożem tokarskim mogła by spowodować wyrwanie delikatnych blaszek, chyba, że ktoś ma w tym wielką wprawę i weźmie na siebie wcale nie tanią odpowiedzialność ! Po tych zabiegach, jak też po czyszczeniu gaźnika w myjce ultradźwiękowej, obniżeniu paliwa do linii " 0 " wg. serwisówki i po wymianie świec na zalecane, moto pali po pierwszym naciśnięciu startera tak na zimnym, jak i gorącym silniku !! :yeee: :ok: :motonita: [/b] :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryo Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Dzięki za bardzo precyzyjne wyjasnienia .na pewno się przydadzą .W moim VN 750 A po powrocie z Litwy juz w Polsce padł altek. Wsadziłem nowy , reszta OK.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz 67 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Od kilku dni jestem posiadaczem Kawasaki Vulkan VN 750 i mam takie pytanie motorek chodzi chyba dobrze jednak po odpaleniu na zimnym silniku kiedy stoi na bocznej stopce pracuje silnik nie równo tzn czasem strzela w rurę a w momencie kiedy go prostuję silnik pracuje równo.Czy to normalne czy może źle ustawiony poziom paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blażej Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 od rejestracji na forum uplynelo juz troche wody w wisle, pewnie wkur..a fakt, ze niektorzy forumowicze nie sa aktywni. Rozumie to i nie dziwie sie. Mimo wszystko jednak czasami zdarzaja sie tak nadzwyczajne sytuacje w zyciu, ktorych za chinskiego boga nie jestes w stanie przewidziec. dzis mamy 13.10.10 takze jeszcze w tym miesiacu oddam moje dziecko do solidnego (mam nadzieje) serwisu. Pozdrawiam użytkowników wyjątkowego VN 750 VULCAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz 67 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Jak widać straszny ruch na forum więc korzystam z okazji i zapytam czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego wydech w vulkanie 750 się różni. Widziałem wersje z dwiema rurami z prawej strony i po jednej z każdej strony zastanawiam się czy ewentualnie kiedy będę chciał wymienić wydech czy da rady zakupić oryginalny ponieważ mam rzadko spotykany jak mi się wydaje i dwie rury są z prawej strony poza tym są lekkie przebarwienia kolanek i trochę to szpetnie wygląda.Może ktoś podeśle link do jakiegoś sklepiku z częściami do vulkana :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 od rejestracji na forum uplynelo juz troche wody w wisle, pewnie wkur..a fakt, ze niektorzy forumowicze nie sa aktywni. Rozumie to i nie dziwie sie. Mimo wszystko jednak czasami zdarzaja sie tak nadzwyczajne sytuacje w zyciu, ktorych za chinskiego boga nie jestes w stanie przewidziec. dzis mamy 13.10.10 takze jeszcze w tym miesiacu oddam moje dziecko do solidnego (mam nadzieje) serwisu. Pozdrawiam użytkowników wyjątkowego VN 750 VULCAN ...witam rodaka-radomiaka ! i informuje wszystkich, że większość użytkowników motocykli VN Vulcan przeniosło się z tego forum, na forum vulcaneria.pl - nowy klub, patrz avatar ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klewa Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 witam jestem nowy chce sie dowiedziec co jest przyczyna ze muj vn750 pobiera olej jak ktos wie niech sie odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 wszystkie 750-tki i 1500-tki biorą olej. Taka ich uroda. Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klewa Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 po przejechanu 30 km polknol 3 setki oleju i dymi z jednego wydechu nire wiem co to jest zaczol brac po wymianie panewek wczesniej nie bylo takiego czegos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Prawdopodobnie uszkodzone pierścienie,spróbuj zmierzyć kompresję. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi