Gość jarry Opublikowano 1 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2004 Witam i przepraszam jeśli pytanie znajduje się w niewłaściwym dziale: 1. Mam problem z "ciągnącym" sprzęgłem (tylko przy pierwszym wpięciu "1") jak moto postoi parę godzin, potem problem znika - chodzi o Kawasaki VN800 Classic. Może Ktoś spotkał się z podobnym zjawiskiem? z góry dziękuję za pomoc ps zna Ktoś firmę lakierniczą w Polsce, która ma w ofercie odpowiedniki lakierów konkretnych modeli motocykli? j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Czasmi takie zjawisko występuje, niezależnie od marki czy typu motocykla. Olej jest gęsty, tarcze sprzęgłowe sklejają się i są pzroblemy z włączeniem pierwszy raz pierwszego biegu. Rób to delikatnie i na niskich obrotach (czyli nie na ssaniu) i wszystko powinno być ok. Dodam, że wymiana tarcz i sprężyn nie zawsze coś taje, bardziej istotna jest lepkośc oleju. POzdrawiam, Pawel PS. Przenoszę do mechaniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 przy wymianie oleju zmień jego typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 5 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2004 ps zna Ktoś firmę lakierniczą w Polsce, która ma w ofercie odpowiedniki lakierów konkretnych modeli motocykli? Każda szanująca się firma lakiernicza powinna mieć w swoich bazach dane dotyczące lakierów motocyklowych. Przynajmniej tak jest u mnie "we firmie" :buttrock: Lakiernicy w swoim komputerze maja takie dane. W mojej Kawie nr.lakieru był na nalepce od dołu zbiornika. Kolega wpisał ten nr i za 10 minut miałem juz gotowy lakier.Pasuje idealnie. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarry Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Dzięki wszystkim za wsparcie. Avalon, będę wdzięczny za podanie (np. na priv) namiarów/nazwy tej "Twej Firmy" lakierniczej, o której pisałeś. pozdrj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 11 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2004 Najlepiej to na postoju jak jest moto wyłączone wepnij jedynke ze sprzęgłem i poturlaj moto do tyłu - aż do chwili luznej jazdy. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi