Gość Sacharuk Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 Jaką mieszankę ( 1:33 czy 1:50 ) stosuje się w powszechnie używanych motocyklach? W razie możliwości proszę podać żródło tej wiadomości.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 Z tego co wiem to od 1:30 (starsze dwusuwy) do 1:50 (nowe sprzęty), ale pewnie dlatego że kiedyś oleje były dużo gorszej jakości.A co to znaczy powszechnie używany motocykl? Nie bardzo rozumiem... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 a o jakich motocyklach mowa ??zprecyzuj troche swoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 jesli uzywasz cos lepszego niz mixol to lej 1:50 bedzie lepszy efekt !! oleje sie lepiej mieszają i ne ma potrzeby ich walic nie samowite ilosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lacho Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 Witam!!! Ja osobiscie praktykuje mieszanke 20ml na litr paliwa i w zupełnosci to wystarczy w okresie docierania praktykowałem bogatsza ale juz to zmieniłem i jest git,wiec mieszanka 1:50 jest wystarczająca. Pozdro!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Buhne Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 Czesc, Po pierwsze - jaki to motocykl - niektore powinny miec 1:33, a inne 1:50 - nie chodzi raczej o wiek moto ale o modelPo drugie - jak napisal Darek - starsze - wiecej oleju, ale UWAGA! Nie wszystkie starsze potrzebuja 1:33 np. Jawa (?), ale np. MZ ETZ, Simson - te silniki maja zalecane 1:50, nie wiem jak z nowszymi bo nie mialem z nimi stycznosci. Lej tak jak zaleca producent, jesli kaze 1:50 polsyntetyk, to tak lej. Ja do Simka leje miksolek :twisted: 1:50 lub Orlenowski "semi-sintetic" ma kolorer jak Sthil tj. bordowy (wymierzam za pomoca butelki dla niemowlakow - -skala do 250 co 10) i przy rozgrzanym silniczku juz kopcenie jest b. male (chodzi o mikusia). Proporcje wynikaja z budowy silnika. Podsumowujac - lej to, i tyle ile kaze producent! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sacharuk Opublikowano 31 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2004 Też nie wiem co autor pytania miał na myśli pisząc "powszechnie używane motocykle". A takiego pytania spodziewam się na bardzo poważnym i waznym egzaminie w dniu 6.11. To, że kiedyś stosowano proporcję 1:33 a dzis 1:50 to wiedziałem a szanowni ;) uczestnicy forum to potwierdzili. Sądziłem, że jeżeli zadam to pytanie fachowcom ( bo sam się za takiego nie uważam ) to może ktoś znajdzie odpowiedź w tekście źródłowym. Autor pytania chyba też musiał przepisać to z jakiejś książki. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 w nowszych sprzetach ponoc oila 1:100 sie leje tzn najczesciej dozownik tak podaje w np eci 1:50 rowniez w trakcie docierania w wsk , komar,1:30 a podczas docierania 1:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 Nowe sprzęty w 90% mają dozownik i nikt już tam nie miesza sam benzyny z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi