Piotr1222 Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Witam wymieniam zapłon na cdi w mz etz 250 i mam jeden problem bo mam podłączyć czarny i czerwony kabel z stacyjki do układu, jest tam jeden czarny kabel który prowadzi do kondensatora i czy mogę go odłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Skoro zakładasz kompletny CDI to po co ci kondensator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1222 Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Czyli mogę go zdjąć? Zdjęcie tego kondensatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego A gdzie to ty masz? Przecież to nie jest kondensator do zapłonu mz etz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1222 Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Pod siedzeniem z prawej strony. Nie wiem co to jest wydawało mi się to kondensatorem. Pytanie czy można to odpiąć Edytowane 2 Lutego przez Piotr1222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Można odpiąć bez żadnych obaw, jedynie przestaną działać kierunkowskazy. Ale do tych przewodów zapłonu CDI lepiej nie podpinaj. Te konektory bez osłonek prasowane kombinerkami to Twoje dzieło? Rozważałeś może żeby zaizolować gołe przewody? Edytowane 2 Lutego przez Stefan Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego To nie jest przerywacz od kierunkowskazów bo ma dwa wyjścia. Na początku też tak myślałem. Kondensator też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muuuuuu Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 10 godzin temu, jonaszko napisał: To nie jest przerywacz od kierunkowskazów bo ma dwa wyjścia. Na początku też tak myślałem. Kondensator też nie. ale to chyba nie wisi luzem na tych kabelkach? gdzieś z boku albo na drugim końcu tego walca jest mocowanie i to jest masa, ewentualnie BYŁO mocowanie, które poszło w piździec przerywacz jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Przerywacze kierunkowskazów występują jako dwu i trzykońcówkowe. Dwukońcówkowe występują również w wersji elektronicznej z regulacją czasu, potrzebną po wymianie kierunkowskazów na ledowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi