Kilofazer95 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Cześć. Chciałem wymienić końcówki kierownicy bo są zniszczone i przy okazji manetki w fzs1000 z 2004. Końcówki podrdzewiale z odpryskami... Przykręcone tak mocno że próbujac odkręcić obrobilo śruby. Próbowałem też kręcić samym ciężarkiem zaciskając klucz przez taśmę i szmatke ale wyszło tak że poniszczylem go jeszcze bardziej, teraz to nawet malować tego nie ma sensu. Ma ktoś pomysl co z tym zrobić? Myślałem o wymianie całej kierownicy... Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Czerwca 2023 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 A kręci się ten gumowy kolek który siedzi w kierownicy? Może trzeba obciac trn ciezarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilofazer95 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 17 minut temu, Dominik Szymański napisał: A kręci się ten gumowy kolek który siedzi w kierownicy? Może trzeba obciac trn ciezarek? Nic się nie kręci, ani śruba ani ciężarek nawet nie drgnie. Nie wiem jak to wygląda w środku, nie bardzo wiem o jaki kolek ci chodzi. Myślałem że w kierownicy jest po prostu gwint. Jak obetne to jak wtedy wyciągnę śrubę z gwintu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 26 Czerwca 2023 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 W środku może być taki gumowy kołek, w który wkręca się śrubę mocującą, kołek się rozszerza i trzyma ciężarek. Może też być zwykła dziura z gwintem, w który wchodzi śruba. Tak czy owak nie wiem, czy ucięcie tego ciężarka coś da, ale możesz spróbować, a potem wykręcić resztkę tej śruby, sam nie wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Po obcieciu ciezarka jesli nie da sie reszty sruby odkrecic to zawsze mozna rozwiercic reszte sruby i naciac nowy gwint.Przypuszczalnie jakis fachowiec wkrecil ciezarek na kleju loctite do gwintow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilofazer95 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 A wyszlifowałem, pryslem sprejem i wszyło tak cacy ze się nie spodziewałem 😄 dzięki za pomoc. Będę ciął jak uznam ze manetki są koniecznie do wymiany. Piona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi