Oskar_Moto Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Nie wiem jaką lać mieszankę do CPI SM 50/70cc 2007r. Mam olej Motul 800 off road i nie wiem ile lać oleju do paliwa wie może ktoś? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 A tam nie ma osobnego zbiornika na olej do dozownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_Moto Opublikowano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 (edytowane) Jest ale odpięty mało kto go używa bo te dozowniki się lubią zacinać. Edytowane 23 Września 2022 przez Oskar_Moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Istnieje coś takiego jak karta techniczna produktu. Poszukaj do oleju, którego chcesz użyć. Standardowo będzie 50:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_Moto Opublikowano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 No właśnie nie mogę znaleźć karty pojazdu dlatego się pytam bo może ktoś wie jak jest napisane w karcie pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Ja do 2t zawsze lałem 1:50 i nigdy problemów nie było. Jedynie na dotarciu przez pierwsze 200 km jeździłem na 1:30, potem kolejne 200 km 1:40 a później już standardowe 1:50. Tylko że jeździłem DT125 i dość mocno kręciłem więc wydechu zaplutego olejem nie miałem. No i olej to był zawsze syntetyk do 2t z wyższej półki, teraz niestety 50 zł za litr trzeba dać. Ponoć w nowszych sprzętach dozownik daje mieszankę 1:100. Jak jeździsz spokojnie i zauważysz, że końcówka wydechu robi się zapluta olejem to daj mniej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_Moto Opublikowano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Aha dobra dzięki wielkie, właśnie miałem zapluty bo było 1:40 a teraz zrobiłem 1:45 zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi