Skocz do zawartości

Jak upiększyć?

mateuszs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglądu z całą pewnością nie popsuje, ja miałem w mojej Czesi dwa boczne stelaże oraz zamontowany jeden kufer centralny, do tego owiewka, ładnie przerobiona na kwadratową lampę i CZtka wyglądała poprostu cudnie :buttrock: właśnie oglądam jej fotke i aż mi się łezka w oku kręci :buttrock: . A stelaże bedziesz musiał dorobić bo innej rady nie ma, lub poszukać już zmajstrowanych przez kogoś innego.

No mam kufry i stelaze pod nie (a takze dorabiany bagaznik) - moje kufry byly robione na zam. wiec takich raczej nie dostaniesz ale cos podobnego kto wie :-)

Link do fotek mojej cz (z kuframi) masz w moim podpisie.

Zobacz tez na:

www.macgitara.is.net.pl/www/ulepszalnia.html

masz tam opisane patenty z mojej cz w tym stelaze i kufry :-)

PS: Rozek - mi sie tez bardziej podoba z kuframi :-)

No cóz od kilku dni szukam i powoli znajduje zamysły jak wykonać bagażniki boczne ;) wasza pomoc sie przydała.....

W ramach tytułu "Jak upiększyć" zastanawiam sie i mam dylemat: mianowicie na jaki kolor odmalować mą CZ.... od świeżam ją od elektryki po błotniki i nie wiem jak co malowac.. czy jednolicie.. czy 2 kolory.. macie jakieś sugestie.. ja nie wiem w jakim kolorze ją widze... czerwony.. zbyt pospolity a czarny mi sie nie podoba.. inne nie pasują do tak poważnego moto...sam nie wiem.... dolina :)

Proponuje głeboki róż.A tak serio,to kolor nie jest najważniejszy.Pomaluj podobnie do orginału a zwróć więcej uwagi na stan techniczny,to jest naprawde ważne(ale sie mondry robie,sam jestem w szoku)Pozrdawiam :)

Pewien "ktoś" z allegro proponuje mi niby seryjne błotniki od MZ... chce za nie 50 zł.. czy to nie jest zbyt.. cena... oraz czy były by dore... co prawda potrzeba matką pomysłów ale czy warto wydać pół setki i jeszcze bawić sie w takie coś.... bawić sie i owszem ale czy ta cena wam odpowiada....? :roll:

Co do koloru też sie zastanawiałem nad wiśnią... ale były by takie tylko błotniki i bak... poczne puszki dałbym czarne oraz czarna była by literka "C" na baku.. coś jak mój rysunek < tu po lewej.. jak myślicie chwyci za oko ?

Bede wdzięczny za każdą sugestię :)

niech wiatr (jesienny) będzie z wami ;)

Cieszę sie że komuś malowanie by przypadło ;) M16 :) .. chciałem zaczynać nowy temat ale wole tu zapytać.... czy opony! oprócz bezpieczeństwa są ważne.... chcodzi mi o szerokość.... kupiłem nową 3.50 do mojej CZ ale starą "łusą" jak kolano miałem 4.00... czy opony są ważne.... producent o ile sie nie myli mówi 3.25 i 3.50... co o tym myślicie......

Opony maja bardzo duzy wplyw na prowadzenie sie sprzeta. Przy takiej oprecji jak zakup opon IMHO nie warto kombinowac tylko najlepiej kierowac sie danymi producenta. W koncu mysleli nad tym jacys inzynierowie ;-)

Niedawno byla ciekawa dyskusja na preclach o tym, ze koles chcial zalozyc jak najszersza opone na tyl do jawy. Wnioski byly takie, ze prawie wszyscy mu to odradzali.

Pozatym jest jeszcze jeden aspekt - szersza opona to wieksza pow. stykania sie z ziemia a co za tym idzie wieksze tarcie ;-) ;) :)

Zwróć uwagę że przy Twoim pomyśle na malowanie będziesz musiał rame też pomalować na wiśniowo, co niestety trochę sprawia kłopotu gdyż się dość mocno brudzi a wyczyścić ramę z oleju pomieszanego z kurzem wcale łatwo nie jest. Więc może puszki na wiśniowo a rama na czarno? A co do koloru to kwestia gustu, ale czerwony jest jak dotąd najlepszym kolorem jaki widziałem na CZ, ale czarny też jest jak najbardziej OK :mrgreen: :)

co do ramy to będzie na czarno... chciałem by czarne były puszki przednie ślizgacze i literka "c" na baku.. by to w sumie ładnie kontrastowało - wraz z siedzeniem z wiśniowym bakiem i błotnikami :).. blaszki pod siedzenie też wiśniowe... myśle że będzie to ładnie wyglądać jak skończe ;)