olafio60 Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 witam szanownych forumowiczów jestem nowy na forum i jeżeli coś napiszę nie tak to z góry przepraszam. mam suzuki intrudera vs 750 z 91roku i od dłuższego czasu nie zrobiłem ani kilometra powodem jest bęzyna w oleju zaczęło się wylewania paliwa przez wężyk z góry dolnego gaźnika po wyciągnięciu i wyczyszczeniu gażnika paliwo już nie leje się przez wężyk natomiast po odpaleniu silnik początkowo chodzi na wyższych obrotach potem obroty spadają aż silnik gaśnie a z odmy leje się olej z paliwem .silnik był odpalany bez baku paliwo było z butelki i znikało w szybkim tępie po spuszczeniu oleju był żadki jak woda chciałbym zalać go nowym olejem i zmieżyć kompresję czy od tego zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Wyczyszczenie to mało. Trzeba sprawdzic całe gazniki, pływaki czy nie dziurawe i ustawić odpowiedni poziom paliwa. Dopiero jak to będzie zrobione poprawnie, można szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Nie trzymaja ci zaworki komor plywakowych gaznikow z jakiegos powodu, brud lub zuzycie. Trzeba gazniki rozebrac, wyczyscic w myjce ultradzwiekowej, sprawdzic i ew wymienic zaworki. Za to cisnienia nie trzeba mierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi