Skocz do zawartości

Wariacje na temat CZ350

Mazda82
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Jestem posiadaczem cesi 350, ale nie orginalnej... bak i błotniki dałem od jaśka 3 lampy z przodu (te po bokach jeszcze nie świecą) :mrgreen: kierownice a'la choper( do wymiany na nizszą) piórnik, sakwy, siedzenie własnej konstrykcji oparcie, w planach jest jeszcze przod od etki na tarczę ... Wszystko dobrze by było tylko silnik 6V :cry: chciałbym wsadzic w moto silnik z jawy TS 350 12V ma może ktoś taki na sprzedaż? a może macie inne pomysły. Co sądzicie na temat przyczepki bocznej w CZ? Wszelkie propozycje sprzedaży silnika i zawieszenia do etki na PW. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Z tego co pamiętam' date=' to CZ ma rame pojedynczą, a TS podwójną (przynajmniej pod silnikiem) - ta więc bez przeróbek się nie obejdzie.[/quote']

tak, ale w CZ rama sie pod silnikiem rozgalezia na 2 ;)

a mocowanie silnika w TSce i tak jest miedzy belkami ramy na srodku, jak w Cz ;)

moze tylko jest nieco inne ;)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

A ja jeszcze z innej, ale pokrewnej beczki. Przerobiłem swoją CZ na ceferacer'a . Czy ktoś tez poszedł w tym kierunku? Widziałem w necie koło 3- 4 takich sztuk , również w giełdzie ŚM jedną czy dwie. Wyplolerowałem błotniki (na ile dałem radę) , siodło pojedyncze cienkie z garbem, kiera z rączkami w dół, lampa na mocowaniach z louisa parę centów niżej, kieruny w kierownicy, małe okrągłe lusterko też z louisa. Zegary wyciągnąłem z tego niezbyt pięknego plastiku, wypolerowałem i zamocowałem na podstawce od chyba TS, tylny błotnik skrócony,lampa tył od Juna.Boczki ściągnięta, stacyjka w puszce ( z boku) aaa no i oczywiści8e filtr stożek wyprowadzony z króća gażnika na bok.Skróciłem wydechy o 20 cm żeby były troszke bardziej "cygaro" :buttrock:

Rozmawialiśmy kilka razy jak miałem problem z CZ jakiś rok czy dwa lata temu. Problem rowiązany ( nie chciała palić z gażnikiem od ts 350, więc założyłem orginalny).Tak jak pisałem przerabiałem ją dwa lata i jak już prawie wszystkie co poważniejsze przeróby zostały dokonane udało mi się kupić CX-ę . W związku z tym dużo kasiory idzie mi na benzin i CZ czeka ze szlifem cylindrów do wielkich mrozów. A tak na marginesie jak dzisiaj zobaczłem czarny asfalt i słoneczko to godzinkę musiałem pojeżdzić! :buttrock:

Hej panowie a wiecie gdzie mi dorabiają szprychy na zamówienie? potrzebne takie cezetowskie tylko o 10mm dluższe. Potrzebne do a'la crossa. felga z CZ beben z WSK125. Który zawias na tarcze lepiej wsadzic w Cesie z MZ czy TS350?

Hej panowie a wiecie gdzie mi dorabiają szprychy na zamówienie? potrzebne takie cezetowskie tylko o 10mm dluższe.  Potrzebne do a'la crossa. felga z CZ beben z WSK125.  Który zawias na tarcze lepiej wsadzic w Cesie z MZ czy TS350?

np.

Mariusz Filipowicz

42-200 Częstochowa

ul. Ostra 4

tel. (0) 602 198 211

koles zrobi kazda szpryche 70 - 270 mm z gwintami M3 M4 M5 ocynkowane

powiesz jaka ma byc, lub dasz od CZ i powiesz ze tyle dluzsze maja byc

sprzedaje z nyplami i bez wiec pylko dzwonic i sie dogadywac :buttrock: