diuk20 Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, w nocy z piątku na sobotę 20/21 maja skradziono mi skuter z os. Kolorowego - Kraków Nowa Huta. Yamaha Majesty S 125 kolor czarny, charakterystyczna nieoryginalna szyba przednia GIVI brak 1 zamocowania na szybę (są 3 zamiast 4) nr rejestracyjny - KR 48A2. Nagrodzę za pomoc w odnalezieniu. Dziękuję za przeczytanie wiadomości, w razie czego proszę o kontakt email [email protected] lub przez forum. Dodaję zdjęcie skutera https://ibb.co/BCnMtrp Edytowane 23 Maja 2022 przez diuk20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diuk20 Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Skuter szczęśliwie odnaleziony!🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 To napisz coś wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diuk20 Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Akcja ciekawa jak flaki z olejem. Mianowicie, prawdopodobnie właśnie ktoś z forum ❤️ napisał do mnie maila że przechodząc widział podobny skuter na osiedlu Górali w Krakowie, popędziłem sprawdzić i faktycznie to był mój skuter. Stał kuźwa normalnie zaparkowany na dziedzińcu bloku. Nie w garażu, nie w szopie czy innej dziupli, nie był nawet przykryty pokrowcem. Troszkę się poobcierał, ale jeździ. Wnioski są takie - kradzież motocykla w Polsce przez osobę która faktycznie chce ukraść sprzęt i ma IQ większe od wielkości kąta prostego, jest praktycznie nie do namierzenia, a odzyskanie graniczy z cudem. Ten złodziej był po prostu pijany i nie ogarniał co właściwie robi. Wniosek nr 2 wynikający z wniosku nr 1 - Zabezpieczajcie swoje maszyny, bo jak ktoś się postara, to spokojnie wam skroi motor. No i wniosek nr 3 - trzeba liczyć na ludzi. Policja nie dysponuje takimi siłami i środkami żeby rzucić wszystko i szukać waszego skutera, który jest jak igła w stogu siana. Gdyby był przykryty pokrowcem i stał w tym samym miejscu, to pewnie by tam stał jeszcze parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi