Sconny Opublikowano 14 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Mam pewien problem z moim ktm SX 85. Wczoraj zmieniłem płyn do sprzęgła i odpaliłem motor. Normalnie chodził i wszystko było ok. Dziś rano gdy chciałem odpalić motor to mimo wielu prób (czyszczenie świecy itp) udało mi się zapalić go 2-3 razy gdzie motor gasł po kilku sekundach. Nie mam pojęcia co się stało. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 14 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 My też nie mamy pojęcia, ale prawdopodobnie się zepsuł. Aby coś pomóc potrzeba więcej informacji. Czy jest iskra na świecy? Jak wygląda świeca? Czy jest sucha, mokra, jaki kolor izolatora świecy? Jaka jest przerwa między elektrodami świecy? Czy jest paliwo w zbiorniku? Czy jest drożny kranik paliwa? Jeśli ma kranik podciśnieniowy to czy nie spadł wężyk podciśnienia, czy nie jest gdzieś dziurawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sconny Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Iskra jest, świeca po wyciągnięciu jest zalana/mokra, zbiornik jest pełen i jest napewno drożny. Nie rozumiem jakim cudem zepsuł się stojąc w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 14 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Czyli za bogata mieszanka. Może zapchany filtr powietrza. Czasem będzie łatwiej zapalić przy zdjętym filtrze powietrza. Warto też wymienić świecę na nową. Mógł się też uszkodzić zaworek iglicowy w gaźniku. Czyli warto sprawdzić poziom paliwa w komorze pływakowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sconny Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Spróbuję rozrzedzić mieszkankę i przeczyszę filtr powietrza. Świeca jest prawnie nowa. Zrobiłem na niej 2 wyjazdy i nie wygląda na zużytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Jak chcesz rozrzedzić mieszankę? Za bogata mieszanka oznacza za duża ilość paliwa lub za mała ilość powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 To jest dwusuw. Jaka mieszankę zrobiłeś? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi