Mietek19955 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Witam. Mam problem. Zacznę od początku. Posiadam Suzuki gs500 92r. Sprężanie 10.5 bar. Problem jest taki że motocykl ma cały czas uboga mieszankę tzn. elektroda świecy jest szara a dookoła jest okopcone na czarno. Zawory ustawione, nowe zestawy naprawcze gaźników, dysze dokładnie takie same rozmiarowo jak były. Przed serwisem świece były idealnie brązowe. Niestety po czyszczeniu i wymianie środków gaźników nie mogę ustawić bogatszej mieszanki. Swieca notorycznie jest biała. Nie ważne czy dam większą dysze główna czy nawet podniosę iglice na maxa do góry. Wgl nie reaguje na regulację i cały czas ubogo. Membrany są w bdb stanie. Miał może ktoś taki problem ? Nie wiem już co może być. Pod względem lewego powietrza wszystko sprawdzone. Gdy przymykam dopływ powietrza powietrza świece gwałtownie robią się brązowe. Ale po przegonieniu motocykla 20 km świece robią się znowu białe. Poziom na pływakach według serwisu. Ma ktoś pomysł gdzie leży problem ? Siedzę tydzień czasu i nie mogę dojść co mu dolega . Wstawiam zdjęcia jak wygląda świeca po 20 km na wysokich obrotach. https://files.fm/u/gjrwjjgrh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 wymieniles tez swiece na nowe ? czy sa te co byly (stare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 To jakiego koloru sa swiece niewiele obecnie znaczy. Mozliwe ze twoje gazniki byly zuzyte i dawaly wiecej paliwa niz bylo to fabrycznie zaprojektowanie. Suzuki z reguly ustawia swoje motocykle gaznikowe ubogo zeby przejsc wysrubowane normy emisji spalin. Z drugiej strony czy twoj wydech jest fabryczny i w dobrym stanie, czy uszczelki rur w glowicach nie sa zgniecione, czy pudlo filtra powietrza jest oryginalne i szczelne, a sam filt fabryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 powiedzial bym za duzo paliwa dostaje (za bogata mieszanka) ,dlatego dookola jest okopcona , a kolor elektrody jest dobry. Jak by byla za uboga mieszanka swieca wygladalaby tak jak ta z lewej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Taakie ogolne wyciaganie wnioskow z wygladu swiecy niewiwlw daje. Nalezaloby zbadac swiece po jezdziw w kazdym zakresie obrotow, od wolnych po max. Mozliwe ze okopcenia sa z wolnych obrotow, a potem mieszanka ubozeje i obi sie wlasciwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek19955 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Świece były włożone oczywiście nowe jak i filtr powietrza. Pudło od filtra wszędzie szczelne. Zastanawia mnie właśnie czy kierować się od razu kolorem elektrody na nowych świecach. Dodam że kranik nie działa mi na on. Gdy jeździłem na on świece były całe białe bez okopconych środków i boków. Na pri zaczęły się robić czarne ale elektroda taka jak na zdjęciu. Dodam że zdjęcia robiłem też po ostrym katawaniu motocykla i od razu gasiłem i świece też tak samo wyglądają. Uszczelki w kolankach zmienię dziś na nowe i sprawdzę czy coś zmieni. Wydech też oryginalny i drożny. Sprawdzony był. I co zauważyłem to gdy gwałtownie dodam gazu to motocykl dławi się jakby właśnie zalewało go. A gdy dodaje stopniowo to wkręca się od dołu do góry identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, Mietek19955 napisał: Świece były włożone oczywiście nowe jak i filtr powietrza. wkrecono swiece takie jakie maja byc (NGK DPR8EA-9) albo takie jakie byly 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek19955 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Dokładnie takie. Dzisiaj spróbuję mu opuścić iglice i zobaczę jak się bd zachowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 No jesli iglice podniosles do najwyzszego polozenia to na pewno zalewa go przy przyspieszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi