Snicki Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Witam, posiadam crossa Xmotos xb37 250 4t. Od jakiegoś czasu strasznie przerywa i strzela z wydechu. Gdy jest zimny chodzi normalnie ma moc. Po przejechaniu około 2km na odkręconej manetce zaczyna nagle przerywać i nie chce jechać. Dzisiaj zmieniłem świecę przejechałem się i po chwili znowu to samo. Cross jest praktycznie nowy ma przejechane 25mth odo nowości. Około 15mth temu został zmieniony gaźnik od hondy crf 250. Jeździł na tym gaźniku jakiś czas i niedawno zaczął przerywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuK444Sz Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Przy wymianie świecy zerknąłeś na nią? Było bogato, czy ubogo? Najlepiej wrzuć zdjęcie. Luzy zaworowe kiedy ostatnio regulowane? Jaki masz filtr powietrza? Zmierz ciśnienie sprężania. Cytuj Pozdrawiam, LuK444Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snicki Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Elektroda była brązowawa a dookoła czarna. Zawory raz sprawdzone jak go kupiłem i później już nie sprawdzałem, myślałem że to za mały przebieg (25mth) żeby już luzy były złe. Filtr powietrza fabryczny gąbka z airboxem. Kompresja wydaje się być dobra sądząc po kopce, czuć duży opór. Od nowości jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuK444Sz Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Pierwsza sprawa, jeżeli oczywiście mogę coś doradzić - kopka nie służy do sprawdzania kompresji. Nie raz się na tym naciąłem, a trochę tego przerobiłem. Masz zamontowany jakiś filtr paliwa? Trzeba wykluczyć jakiekolwiek niedomaganie ze strony układu zasilania, czyli zabrudzenie gaźnika, nieszczelność powodująca przedostawanie się lewego powietrza, itp. Jeżeli chodzi o luzy zaworowe - sprawdź i wyreguluj. Szczególnie w początkowej fazie eksploatacji lubią się szybko rozjeżdżać. Cytuj Pozdrawiam, LuK444Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snicki Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jest mały filterek na wężyku sprawdzałem i z baku do gaźnika paliwo ładnie leci jutro postaram się sprawdzić luzy zaworowe i przeczyścić gaźnik. Kompresję ma ponad 10,5 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 książkowo to objaw padającego czujnika położenia wału czy tam czujnika halla , ja tak w 3 skuterach miałem zimne jeździły ok , ciepłe strzały w wydech , jeden to jak solidnie się nagrzał to gasł bo tracił iskrę -ostygł odpalił i znowu ....... jak szarpie i przerywa i go zgasisz to odpala bez problemu ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi