trajka66 Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Odswiezam temat bo wlasnie znalazlem w zestawach do samodzielnego montazu odbiornik-nadajnik na podczerwien cena niska. Wiec chcialbym sie spytac czy to by sie nadawalo ?? http://www.jabel.com.pl/j_zest/j_028s.htm Jesli tak to wtedy w ktorym miejscu podpiac ten odbiornik w instalacji moto ?? Jak sie domyslam podczerwien = ze diode odbierajaca musialbym umiescic w miejscu ktore nie jest zakryte wiec pod owiewka odpada ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 nie do konca odpada-po pirwsze to nedzie male, ponadto nie wiem jak sie maja owiewki do podczrwieni, ale jakby nie patrzyc to nie swaitlo widzialne, i diody na podczerwien wlasnie sa cale zabudowane w plastiku, zeby obciac pasmow idzialne...ale nie wiem do konca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 uklad na podczerwien odpada!!! poniewaz dioda odbiorcza podczerwieni jest kierunkowa. odbiera fale w niewielkich odchyleniach (okolo 30stopni) tzn. jezeli zamontujesz diode z lewej strony motocykla to z prawej z przodu czy z tylu nie odpalisz go ;) jedyna zaleta podczerwieni to prawie niemzliwe 'przechwycenie" pakietu danych. sa bardzo dobre centralki radiowe ze zmiennym losowo kodem. np. odpalasz motocykl z pilota, nastepnie masz 1,5min na wlozenie kluczyka do stacyjki w przeciwnym razie centralka odlacza zasilanie. ciekawa sprawa :( . A ssanie jak ktos wyzej pisal jezeli mechaniczne to po zgaszeniu czesciowo je zaciagasz i gra gitara. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Ja kiesyś myślał o założeniu czegoś takiego ale koleś od alarmów mi odradził bo przez zamotowanie tej fukcji moto staje się bezbrone.Over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Pamietam że Rino Reins w telewizji odpalał na gwizd swoją rututnie to był by bajer :) (Arhrologia to moja druga pasja, pierwsza to ambitne seriale) Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi