Gość Anonymous Opublikowano 12 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2003 potrzebuję tłok do Junaka75,75 lub76mm,najlepiej oryginalny, chcę się jeszcze dowiedzieć jaka jest waga kompletnego tłoka z zabezpieczeniami ,swożniem i pierścieniami jeśli ktoś wie prosze o odpowiedż z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2003 Polecam tłoki z Ke-motu Ogłaszają się w ŚM. Maja też adres www.kemot.pl, Są naprawdę dobre. Wagi niestety nie znam. Poza tym zerknij na temat w dziale mechanika na temat tłoka do junaka. P.S zmień sobie Ikonę bo Borsukless się wkurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2003 duże dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 22 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2003 Witam Wagi tłoków swojego czasu podawałem na forum w temacie "Junak i inny tłok" niemniej podam Ci je tutaj jeszcze raz i coś powiem o tłoku "oryginalnym".komplet: tłok (oryginalny), pierścienie,sworzeń i zabezpieczenia ważą ~420 g. Miałem do czynienia z oryginalnymi nominalnymi tłokami do Junaka i sprawowały się dosyć dobrze, jednak jeżeli wkładało się tłoka fabrycznego na którykolwiek szlif, to rzadko zdarzało się żeby pracował poprawnie, przeważnie wykazywał skłonnosci do puchnięcia i zacierania się. Jedyną słuszną radą jaką mogę dać przed założeniem takiego tłoka to gotowanie go w oleju w temperaturze 190-220 stopni C przez 5-7 h i powolne ostudzenie. Po tym zabiegu tłok i cylinder oddajemy do szlifu i możemy jeździć bez obaw o w/w problemy. Sam stosowałem tą metodę w stosunku do tłoków nadwymiarowych z okresu produkcji z dobrym skutkiem. Alternatywnie polecić też mogę tłoki z AL-MOT'u, które sprzedają często w komplecie z "aluminiowymi" cylindrami. Sprawdzałem ich jakość na dystansie 200 km w upalny dzień i stwierdziłem, że są dość dobrej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2003 bardzo ci dziękuje za porady :evil: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi