Pietrek 1971 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Dzień dobry, cześć. Proszę o pomoc we wskazaniu miejsca, gdzie zlecę porządne wykonanie/dorobienie linki ssania z zębatką, do gaźnika Gurtner m20d standard i manetki Magura. Obiekt to Peugeot P134CL z 1937 roku. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Załączam zdjęcia manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Ja zawsze nietypowe linki robiłem w Firmie Konsor z Krakowa, polecam- Produkcja linek motoryzacyjnych tel/fax. 0 12 266 10 45 30-418 Kraków, Zakopiańska 147. Jest także znany Linmot, osobiście nie mam jednak doświadczeń https://www.linmot.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Linkę można zrobić samemu wykorzystując pancerze i wkłady rowerowe lub przerabiając jakąś inna motocyklową. To umiejętność kiedyś była niezbędna dla właściciela zabytkowego motocykla. Sam element przesuwny do manetki to już trudniejsza sprawa. Nie dla tego, że to jakaś kosmiczna technologia ale dla tego, że trzeba znaleźć warsztat mechaniczny, któremu będzie się chciało bawić w takie rzeczy. Nie zdziwię się, gdy okaże się, że szybciej kupisz drugą manetkę niż znajdziesz wykonawcę repliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek 1971 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dziękuję za podpowiedzi. Faktycznie, bardziej chodzi mi o element przesuwny, niż samą linkę. Okazuje się też, że być może długo i daleko nie będzie trzeba szukać... 🙂 Magura nadal produkuje podobne elementy do... kosiarek 👍😎😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi