mrgacekk Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) video-1619276831.mp4 Witam . Mam problem z moją Yamaszką mianowicie po zakupie motocykla przejechałem się kilka razy i zauważyłem, że po nagrzaniu się motocykla do temperatury pracy moto słabnie dziwnie się zachowuje schodzi na niskie obroty tak pyrka nie reaguje na gaz a jak dłużej się gaz przytrzyma to gasł po ostudzeniu moto normalnie pracowało i po chwili dalej to samo . Otrzymałem info, że tłok puchnie ponieważ była tam bodajże sel D nicasil i powłoka była już zmęczona wżery itp , postanowiłem zrobić tuleję u znanego mechanika z tej dziedziny z bielan . Cylinder otrzymałem wraz z tłokiem , silnik został złożony wg wytycznych . Nadszedł czas docierania mieszanka 40:1 mieszanka na Ipone samourai strawberry . Po 1mth nie pałowania spokojnej jazdy zauważyłem że występuje ten sam problem czyli po nagrzaniu sie moto utrata mocy , pyrkanie i wgl mam filmik z jazdy podczas tego incydentu oraz filmik jak wyglada cyl w środku oraz tłok z perspektywy wydechu . Co może być przyczyną skoro góra została wymieniona a dół korba zero luzu wzdłużnego , wcześniejszy właściciel zrobił remont dołu . Proszę o pomoc . Link do filmików : https://files.fm/u/kfkcd24v3 Pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez mrgacekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrgacekk Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Witam . Mam problem z moją Yamaszką mianowicie po zakupie motocykla przejechałem się kilka razy i zauważyłem, że po nagrzaniu się motocykla do temperatury pracy moto słabnie dziwnie się zachowuje schodzi na niskie obroty tak pyrka nie reaguje na gaz a jak dłużej się gaz przytrzyma to gasł po ostudzeniu moto normalnie pracowało i po chwili dalej to samo . Otrzymałem info, że tłok puchnie ponieważ była tam bodajże sel D nicasil i powłoka była już zmęczona wżery itp , postanowiłem zrobić tuleję u znanego mechanika z tej dziedziny z bielan . Cylinder otrzymałem wraz z tłokiem , silnik został złożony wg wytycznych . Nadszedł czas docierania mieszanka 40:1 mieszanka na Ipone samourai strawberry . Po 1mth nie pałowania spokojnej jazdy zauważyłem że występuje ten sam problem czyli po nagrzaniu sie moto utrata mocy , pyrkanie i wgl mam filmik z jazdy podczas tego incydentu oraz filmik jak wyglada cyl w środku oraz tłok z perspektywy wydechu . Co może być przyczyną skoro góra została wymieniona a dół korba zero luzu wzdłużnego , wcześniejszy właściciel zrobił remont dołu . Proszę o pomoc . Link do filmików : https://files.fm/u/kfkcd24v3 Pozdrawiam video-1619276831.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 nie śmieć. raz wystarczy jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi