ronin19 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Panowie mam problem z silnikiem w gpz500 . Bardzo bardzo slabo kręci rozrusznik silnikiem , włożyłem drugi rozrusznik to samo jest . Prąd podaję bezpośrednio na rozrusznik to samo . Oba rozrusznik kręcą jak głupie na zewnątrz. Jak się uda odpalić jest niby ok dławi itd ale... to wszystko do ustawienie gaźniki były rozebrane . Jakiś pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Instalacje rozruchowa trzeba przejrzec, kable i ich koncowki musza byc oczyszczone to samo z koncowkami rozrusznika i jego przekaznika, sam przekaznik moze byc uszkodzony czy zuzyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Adam ale skoro podmieniony został rozrusznik i dalej to samo, a prąd podaje pomijając całą instalację prosto z aku to przyczyna raczej leży gdzie indziej... Jesteś pewien tego silnika? Jeździłeś do tej pory na nim? Czy to zakup używki i próba uruchomienia? Bo skoro po odpaleniu chodzi kiepsko to może coś go blokuje, gdzieś jest przytarty itp. Wykręć świece i zobacz czy kręcąc wałem silnik nie stawia zbyt dużych oporów... Ps. Na zimnym i ciepłym silniku to samo? Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez MłodyWilk22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Masz racje, nie zwrocilem uwagi na zdanie o bezposrednim podlaczeniu do aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Spotkałem się z przypadkami że odpadały kawałki magnesów w prądnicy-alternatorze, potrafiły nawet całkowicie zablokować silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi