19adrian97 Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Witam, posiadam motor Benelli BN125 borykam się z problemem, a dokładnie motor ma niskie obroty i gaśnie na zimnym silniku. Podczas jazdy ma 1100 obrotów. A gdy jest zimny i zapalam to po dodaniu gazu od razu obroty spadają i gaśnie, problem z gaśnięciem znika gdy silnik jest ciepły. I mam pytanie, wiecie może co jest tego przyczyna i czy jestem w stanie coś sam z tym zrobić (typu zwiększenie obrotów). Motor ma przejechane 7000 tys. Km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Robiłeś mu chociaż jakiś podstawowy serwis? Filtr powietrza, świeca, regulacja zaworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19adrian97 Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Motor z tego co wiem niedawno miał wymieniany olej w serwisie, kupiłem go niedawno i podobno ten problem nie występował u sprzedawcy. Pisze ogólnie by mniej więcej wiedzieć co może być tego przyczyną i mieć jakiś punkt zaczepienia, jutro sprawdzę świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Jezeli masz r-k z tej wymiany oleju to OK, ale jesli nie to olej tez proponuje sprawdzic. Jesli gasnie na zimnym silniku to jest to problem wtrysku a raczej czujnika odpowiedzialnego za pomiar temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19adrian97 Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 7 godzin temu, Adam M. napisał: Jezeli masz r-k z tej wymiany oleju to OK, ale jesli nie to olej tez proponuje sprawdzic. Jesli gasnie na zimnym silniku to jest to problem wtrysku a raczej czujnika odpowiedzialnego za pomiar temperatury. Czujnik pomiaru temp. Może być przyczyna niskich obrotów które motor ma na biegu jałowym(1100)? (Również na rozgrzanym silniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dud80 Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Cześć. Sorry,a może ktoś wie jaki luz mają zawory w leoncino 125,2022r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi