qba Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Ja uszczelniacze zmieniam razem z olejem, przy okazji sprawdzam stan panewek 🙂 Prawda jest tak że mam większe przeloty między wymianą uszczelniaczy od kiedy zacząłem je czyścić i smarować. Więc teoria teorią a praktyka praktyką 😉 W szosowym moto nawet bym nie pomyślałem o czyszczeniu uszczelniaczy przy każdym myciu, tak samo jak nie zmieniam w szosówce filtra powietrza po dniu jazdy. Enduro rządzi się swoimi prawami. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 A w tych starych trupach ktorymi jezdze jest taki wynalazek pod tytulem oslony harmonijkowe na lagi i pod nimi uszczelniacze trzymaja sie jak zloto. Tez oczywiscie nie smaruje uszczelniaczy specjalnym smarem, ale lagi skladam i wowczas uszczelniacze zwilzam olejem. Mysle ze takie oslony w MX / Cross tez zdaja egzamin lepiej niz najlepszy smar do uszczelniaczy pylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Tylko że w zawieszeniu upside down harmonijek nie założysz, a skarpety zbiorą w siebie tyle syfy że imo robią więcej zła niż dobra, oczywiście wszystko zależy od terenu w którym się jeździ i od sposobu jazdy. Ja przedni zawias robię w zależności od intensywności jazdy, np teraz mam uszczelniacze ponad 2 lata i zamierzam zrobić wymianę oleju i uszczelniaczy. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Jak są dobre uszczelniacze i lagi to tylko raz na rok wymienić uszczelki i nic nie cieknie. Też to zauważyłem, że nasmarowane uszczelki żyją dłużej oraz lepiej uszczelniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi