Skrypal Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam, mam takie dwie sprawy, mierzyłem dzisiaj luzy zaworowe wygląda to tak: ogólnie norma na ssących jest 0.10 - 020 a na wydechowych 0.20 - 0.30 jak widać mieszczę się w normach ale te 0.20 weszły pod krzywki dosyć ciasno czy to kwalifikuje się do regulacji? I druga sprawa po wyjęciu napianacza rozrządu zauważyłem ze wysuną się dosyć sporo, zamontowałem go ponownie wyciągnąłem jeszcze raz i policzyłem ząbki. wyszedł na 8 ząbek z 15 czy to już czas na wymianę czy jeszcze. Pozdrawiam LWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Na razie jeszcze nie. Dla pewnosci sprawdzalbym co roku. Napinacz tez jeszcze nie ale warto trzymac reke na pulsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Min sezon spokoju. Ja bym ponownie zajrzał po 2 latach a mówiąc bezpieczniej po 10-12kkm 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi